top of page

Kippendij in room-dragonsaus (poulet à l’estragon)

Wist je dat de kip de meest voorkomende vogel op aarde is? Met 21 miljard zijn er bijna drie keer zoveel kippen als mensen. Na dit gerecht 21 miljard min één. Aan de slag!Recept voor 2 personen:


- 400 gr kippendij filet

- 2 a 3 sjalotjes

- 75 ml (dikke) kookroom

- 75 ml kip/gevogelte fond

- Scheut witte (kook)wijn

- Dragon, vers - Worchesterchtercerstertersaus

- 1 citroen

- 2 tenen knoflook - Evt kleingesneden spekblokjes


Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper en zout. Bak ze in olijfolie. Hoeft niet helemaal gaar want ze garen straks nog verder in de saus.

Zet de kip apart en giet het vet af. Beste is om het vet en sap weg te gooien want het maakt de saus wat bruinig. Dus, fruit de sjalotjes zachtjes in nieuwe olijfolie tot ze glazig zien. Niet bruin laten worden. Voeg de gesneden of uitgeperste knoflook toe en bak kort mee.

Blus dit af met een scheutje witte wijn. Voeg de room toe met een beetje worcestersaus. Beetje citroensap naar smaak. Inkoken totdat de saus dikker wordt. Eventueel wat bloem of maizena om te binden.

Voeg nu de kip toe en laat even meegaren. Snijd de dragon en voeg naar smaak toe als het vuur uit is en roer niet meer (blijft het vers en smaakvol). Lekker met gebakken krieltjes en haricot verts.Wijnsuggestie:

Spatburgunder of Pinot Gris uit de Elzas of Witte Noord-Rhone: Roussanne of Marsanne

- Met dank aan AWA

7 views0 comments

Comentarios


bottom of page