top of page

Knoflook fijnsnijden

Hoe meer cellen je breekt hoe scherper de smaak wordt. Met persen of raspen krijg je dus de sterkste smaak. Maar soms wil je 'm iets grover hebben. Om bijvoorbeeld over de rand van je pizza te strooien. Of in de pasta vongole, zodat het wat makkelijker verdeelt door je gerecht.Onderstaand een simpel trucje om knoflook heel fijn te snijden zonder dat het alle kanten opgaat.


Pel de knoflooktenen door er met de platte kant van een breed mes op te drukken. Snijd de harde onderkant van de teen en pel vervolgens de schil eraf.


Als je knoflook wat begint uit te lopen kun je het beste de groene kern verwijderen. Dit kan door het teentje in de lengte doormidden te snijden en met de punt van een mes de groene kern te verwijderen.


Als je ze heb gehalveerd snijd ze dan in zo dun mogelijke plakjes in de lengterichting. Niet helemaal doorsnijden tot het einde, anders valt het uit elkaar.Daarna overdwars snijden in zo klein mogelijke stukjes. Het laatste kontje ook.

Giet er nu een scheut olijfolie overheen en hakken maar. Zo blijft het mooi bij elkaar liggen en ben je veel sneller klaar met snijden.

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page