top of page

Mango sticky rice

Sawatdee khap! Als je weleens in Thailand bent geweest zul je dit superlekkere nagerecht hoogst waarschijnlijk wel eens geproefd hebben. Ik meermaals en ik heb het áltijd al eens willen maken. Heeft veel te lang geduurd, want het is een heel makkelijk gerecht. Alleen het vinden van Thaise kleefrijst is misschien wat lastig... En, let op: de rijst moet weken. Nee geen weken, maar wel een halve dag.Voor 4 personen:


- 2 kopjes (Thaise) kleefrijst

- 2 mangos - 1 blik kokosroom - 1/2 kopje suiker - 1 el maizena - Sesamzaad (garnering, zwart en wit of één van de twee) - 1 lente-ui (garnering) Check hier de reel op mijn insta-pagina met de making-of.


Was de rijst totdat het water helder ziet. Laat minstens een halve dag weken in water. Kook de rijst. Ik doe het met een rijstkoker, waarin de vuist- of beter gezegd duimregel is dat je een duimdikte water boven je rijst hebt. In een gewone pan misschien ook wel. Enfin, kook de rijst zoals je gewend bent. Giet de room in een pannetje en voeg de suiker en en snuf zout toe. Kook op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Giet ongeveer de helft hiervan bij je rijst, die mag dus - je vermoedde het al - flink vol en plakkerig worden. De andere helft gaan we inkoken. Meng hiervoor wat maizena in een klein borrelglaasje water en voeg toe aan het roommengsel. Kook op laag vuur in tot een mooie dikke room. Schil je mango en leg de mooiste dikke delen apart.


Vet een klein kommetje of bv een espressokopje in met wat olie en vul deze met rijst. Beetje aandrukken en daarna omdraaien op een bord. Garneer met de mango slices en roommengsel rondom. Maak af met wat sesamzaad. En een (schuin) ringetje lente-ui. Moet eigenlijk pandan blad zijn, maar die kon ik dan weer niét vinden. Is dus gewoon voor het mooi eigenlijk.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page