top of page

Rookoven

Voor liefhebbers van rooksmaak in gerechten een erg fijne aanvulling in de keuken. Het liefst natuurlijk met echt hout op de Bastard maar dat lukt niet altijd met ons Nederlandse klimaat en dan is dit een uitkomst!Te gebruiken binnenshuis en op het gasfornuis. Met slechts twee eetlepels houtmot krijg je in 15-20 minuten een heerlijke (eiken) rooksmaak aan je stukje zalm.


De bak plaats je op het kleinste pitje, liefst op een vlamverdeler. Verdeel twee schepjes houtmot over de bodem. Wikkel het bakplaatje in alufolie (scheelt schoonmaken) en plaats hierop het rekje met de te roken ingrediënten.Zodra de eerste rook zichtbaar is schuif je de deksel erop.Ik had verwacht veel rook in de keuken te hebben maar dat viel enorm mee. Open wel pas aan het eind en alleen aan het eind van de rooktijd de schuif. En laat na het doven van het vuur ook nog even een paar minuten staan.


Maar na 20 minuutjes heb je zoiets als hieronder. Iéts te ver door nog, maar hee dit was de eerste keer dat ik 'm gebruikte.Hoppa, experiment geslaagd dacht ik zo. Ok ok, nog even de brander over de randjes gehaald voor een extra mooi knapperig randje:8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page