top of page

Kitchen tools

Goed gereedschap is het halve werk. Geldt ook in de keuken. Scherpe messen, fijne pannen, pastamachine, staafmixer etc. Onderstaand wat van mijn onmisbare tools, altijd leuk ter inspiratie.
Digitale thermometer met app Ik houd niet zo van keukengadgets en ik heb het lang zonder kunnen stellen. Grill en barbecue altijd op gevoel en ervaring. Maar voor low 'n slow onmisbaar. Kalfswang, short ribs, allemaal gerechten die een dag op vrijwel constante temperatuur moeten garen. Trek een biertje open, ga in de tuin liggen en krijg een waarschuwing via je mobiel als de temperatuur stijgt of daalt.


Links ervan een losse thermometer. Ook wel eens handig.Pastamachine Als je eenmaal doorhebt hoe makkelijk het is om zelf pastadeeg te maken en hóeveel lekkerder het is wil je nooit meer anders. Maar het met een deegroller uitrollen en dan in reepjes snijden is tamelijk tijdrovend. Dus doe jezelf - en anderen - een lol en koop dit.

Lasagnebladen, fettuccini en taglioni in een handomdraai. Wil je tagliatelle of papardelle dan rol je gewoon lasagnevellen, die rol je op en snijd je vervolgens op de gewenste breedte. Nog een voordeel; geen onderhoud, niet afwassen.Pannen - De Buyer en Cristel

De plaatstalen pannen van De Buyer, sinds 1830. Altijd mijn eerste keus als ik iets moet bakken. En geen Tefal-achtige PFAS-ellende. Want die anti-aanbaklaag die maak je zelf. Seasoning geheten. De Buyer pannen zijn ook te vinden in de top van de Franse cuisine.


Mijn RVS pan - ook geen PFAS en andere ellende - is een Cristel. Opgebouwd uit 5 verschillende lagen van edelstaal en aluminium voor een goeie warmtegeleiding. Kan net als de De Buyer pannen ook in de oven. Vaatwasmachinebestendig, maar ik reinig altijd handmatig.

Serveerringen

Ook veel plezier van. Serveer hier je rijst, puree en bv avocado tapenade mee en je hebt meteen die restaurant-look. Onmisbaar voor het mooi serveren van steak tartare.


Zout

Geen tool. Wel een belangrijke om altijd te hebben. Er bestaat gewoon geen lekkerder en beter zout dan gerookt Maldon zout. Klaar. Onmisbaar op ribeye, cote etc. En ja op wat niet. Het potje fleur de sel ernaast - wat ook goed zout is - dient hier als bewaarbakje. Want dat doet Maldon niet goed; het zout zit in een heel dun flutplasticje wat direct openscheurt tot aan de onderkant.Olijfolie fles en crème brûlée brander

Om snel en makkelijk olijfolie bij de hand te hebben giet ik dit altijd over in een fles met schenktuit. Uiteraard altijd de olijfolie voor warme bereidingen, dus geen extra vierge want die geeft schadelijke (PAK) stoffen af bij verhitting.


Heb je een moot zalm, gegrillde groente of vlees dan is het mooi én lekker om heel even de brander erop te zetten voor die typische grillsmaak. Ook onmisbaar voor aburi.
Jo met de banjo en Lien met de mandoline

De mandoline. Dé uitkomst voor snel plakjes en julliene-reepjes van je groente. Verstelbaar in dikte en de vingerbeschermer zorgt ervoor dat je groente niet halverwege ineens rood kleuren.
Rijstkoker

Voeg rijst en water toe en zet de rijstkoker aan. Klik! En klaar. Met warmhoudfunctie en mandje om groente te stomen. Gebruik 'm al sinds 2012 en levert altijd perfecte sushirijst. Ga voor dit soort pannen en de mandoline hierboven naar Dun Yong bij de Zeedijk, superwinkel!
Bamix staafmixer

Om te kloppen, pureren en mixen. Of om even vlak voor het eten wat luchtig schuim in je saus of bisque te kloppen. Met twee snelheden en handig maalbakje. Hebbon!Workstation

En de keuken. Where the magic happens, zouden ze bij MTV Cribs zeggen.
Ok doei.

51 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page