top of page

Aburi sushi van zalm en ribeye

Konnichiwa! Naast mijn 'gewone' sushi recept gaan we vandaag even vlammen! Met een crème brûlée-brander wel te verstaan. Een makkelijke snelle toevoeging van smaken die je écht moet proberen. Dus, de hens erin!


- Zalm

- Ribeye

- Kewpie mayonaise

- Terriyaki saus

- Soyasaus

- Wasabi

- Lente ui


Benodigdheden

- Crème brûlée-brander

- Kleine bakplaat

- Evt spuitfles/knijpflacon


Maak de sushirijst volgens recept en vorm er nigiri stukjes van: vorm de rijst tot een langwerpig bolletje door het zachtjes te 'kneden'.


Bereid de zalm en ribeye voor. De zalm snijd je je in mooie even plakjes van ongever 3 mm dik die net iets groter zijn dan je nigiri rijststukjes.


Doe dit ook voor de ribeye. waarbij je de mooie stukjes uitsnijdt en het vet apart houdt.

Het resterende vet snijd je in zo klein mogelijke stukje en bak je op laag vuur uit in een koekenpan. Deze crunchy 'kaantjes' zijn lekker om straks over de nigiri heen te strooien.Overgebleven bakvet bewaren, lekker om een andere keer aardappeltjes in te bakken!


Nu de nigiri beleggen. Maak in een klein kommetje een mix van wasabi en een beetje water. Smeer met je vinger of een kwastje steeds een klein beetje wasabi op de nigiri en leg dan de zalm of ribeye erop.


Maak nu de saus. Dit is een mix van mayonaise en terriyaki saus. Ongeveer 50/50. Evt nog een beetje sojasaus naar smaak. Het mag redelijk zout zijn want we gebruiken maar een beetje. Opdienen op een plaat en straks één voor één eraf nemen en 'aburi-en'.


Chop het groene deel van de lente-ui heel fijn en doe dit in een kommetje.


Neem een kleine bakplaat en leg die op een onderzetter tegen de hitte. Hier plaats je de nigiri's op die je gaat branden. Spuit voor de zalm versie wat van de saus op de zalm en brand ze totdat ze mooi bruin zien en de saus er wat afloopt en karameliseert. Aftoppen met gesneden lente-ui. Voor ribeye dezelfde aanpak, maar dan afmaken met wat kaantjes.Aburi sake nigiri (zalm):
Aburi otoro nigiri:Aburi black angus ribeye nigiri:Wil je helemaal all-out gaan, voeg dan een stukje foie-gras toe bovenop de ribeye.

Maar dat heb je niet van mij:


Ah wat zou het ook, zet die brander op een stukje foie gras, bestrooi met grof zeezout. Neem een hap en sluit je ogen...


Lekker met een warme of koude saké. Kanpai!


49 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page