top of page

Rösti

Geraspte aardappelen in de vorm van een koekje, lekker als side dish of als losse snack. Zeker als je ze ook met wat spek en Gruyère mengt!


Recept voor 6 rösti rondjes (3 personen):


- 4 grote vastkokende aardappelen - 1 a 2 uien - 1 ei - 2 el bloem

- Nootmuskaat - Zonnebloem olieExtra benodigdheden:


- Rasp of mandoline

Schil de aardappelen en rasp ze. Kan grof kan fijn, ik had ze redelijk fijn. Was in ruim water en laat even uitlekken in een zeef. Niet té lang, want aardappel oxideert vrij snel en wordt dan bruin. Leg het raspsel in een schone theedoek en wring uit. Echt goed én stevig zodat al het vocht eruit is.

Spreid het daarna nog even uit op keukenpapier zodat het resterende vocht nog wordt opgenomen. Rasp ook de ui en voeg toe.Maak hierna een beslagje van je ei, wat meel, peper en zout en nootmuskaat.

Daar voeg je het aardappel-ui mengsel aan toe. Roer om tot alles mooi is gemengd. Op dit punt kun je er ook nog voor kiezen andere ingrediënten als kaas en spek aan toe te voegen. De vetter de better! :-)
Vorm met een serveerring of gewoon met de hand ronde vormpjes van het mengsel. Op de foto zijn ze aan de dikke kant, ze mogen wat platter. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan. Ongeveer een laagje van 2-3 cm. Als je een broodkorstje erin doopt moet ie net gaan bubbelen. Niet té heet laten worden, want de rösti moet best een tijdje erin (is tenslotte nog rauwe aardappel).
Draai om als ze mooi bruin en krokant zijn en bak/frituur de andere kant ook zo. Laat even uitlekken op keukenpapier.


Mahlzeit!

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page