top of page

Wagyu & Pearls

Een mooi en luxe voorgerecht met A5 wagyu en kaviaar. Je kunt de wagyu snijden uit bv een ribeye maar Beef Boutique heeft handige geportioneerde plakjes - 'yakiniku'. In dit gerechtje komen veel smaken en texturen samen..echt een aanrader! Kost wat, heb je zéker ook wat! Geïnspireerd op een recept van @kvicken71.



Tijd: 45 min.

Recept voor 8 broodjes:


Ingrediënten

 

  • 200 gr A5 Wagyu Yakiniku (voor ca. 20 broodjes) > Bestel 'm bij Beef Boutique

  • 1 blikje kaviaar – 50 gr

  • 1 klein glas droge witte wijn

  • 2 a 3 sneetjes briochebrood

  • 200 gr shiitake paddenstoelen

  • 1/2 zoete ui

  • 3 el kookroom

  • Mespuntje verse bieslook

  • Plukje verse dille of venkellook

  • Boter

  • Peper en zout

 

 

Benodigdheden

  • Koekenpan en evt brander

  • Kaviaar- of plastic lepeltje




Bereidingswijze

 


Voorbereiding

  1. Snijd de wagyu plakjes in gelijke formaten van zo’n 4 bij 2 cm

  2. Snijd de korsten van de brioche en snijd hier dezelfde groottes van als de wagyu

  3. Snijd je ui en shiitake brunoise, da’s chique keukentaal voor heel klein

 

Briochebrood bakken

  1. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak daarin je brioche strookjes goudbruin

  2. Niet teveel in één keer want het bakken kan vrij snel gaan

  3. Probeer alle kanten mooi gelijkmatig te bakken en laat uitlekken op keukenpapier

 

Shiitake en ui bakken

  1. Bak de shiitake en ui op laag vuur, niet bruin laten worden

  2. Laat goed slinken zodat al het vocht eruit is

  3. Blus af met de witte wijn en laat dit volledig inkoken

  4. Voeg de room toe en bak mee tot een mooi stevig mengsel ontstaat

  5. Laat afkoelen tot kamertemperatuur


Wagyu bakken

  1. Als je uitgaat van een brander - ‘aburi’ – brand de wagyu dan kort aan beide zijdes

  2. Ga je uit van een pan, dan ca. 20 sec aan beide zijdes in een sizzling hete pan

  3. Leg opzij en laat even afkoelen

 


Samenstellen en platen

  1. Schep een klein laagje van het shiitake mengsel op je brioche en smeer uit

  2. Plaats hier de wagyu op en druk ietsje aan

  3. Schep wat kaviaar erop, doe dit met bv een eierlepeltje en niet met metaal

  4. Maak af met wat fijngesneden bieslook en evt. een héél klein puntje dille




Wijntip: Blanc des Blancs Champagne of Pinot Noir, bv. van Joseph Drouhin Côte de Nuits-Villages

 

Vragen? Stuur me gerust een mailtje via GeertKookt.nl!

 

 

144 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page