Een mooi en luxe voorgerecht met A5 wagyu en kaviaar. Je kunt de wagyu snijden uit bv een ribeye maar Beef Boutique heeft handige geportioneerde plakjes - 'yakiniku'. In dit gerechtje komen veel smaken en texturen samen..echt een aanrader! Kost wat, heb je zéker ook wat! Geïnspireerd op een recept van @kvicken71.
Tijd: 45 min.
Recept voor 8 broodjes:
Ingrediënten
200 gr A5 Wagyu Yakiniku (voor ca. 20 broodjes) > Bestel 'm bij Beef Boutique
1 blikje kaviaar – 50 gr
1 klein glas droge witte wijn
2 a 3 sneetjes briochebrood
200 gr shiitake paddenstoelen
1/2 zoete ui
3 el kookroom
Mespuntje verse bieslook
Plukje verse dille of venkellook
Boter
Peper en zout
Benodigdheden
Koekenpan en evt brander
Kaviaar- of plastic lepeltje
Bereidingswijze
Voorbereiding
Snijd de wagyu plakjes in gelijke formaten van zo’n 4 bij 2 cm
Snijd de korsten van de brioche en snijd hier dezelfde groottes van als de wagyu
Snijd je ui en shiitake brunoise, da’s chique keukentaal voor heel klein
Briochebrood bakken
Verwarm wat boter in een koekenpan en bak daarin je brioche strookjes goudbruin
Niet teveel in één keer want het bakken kan vrij snel gaan
Probeer alle kanten mooi gelijkmatig te bakken en laat uitlekken op keukenpapier
Shiitake en ui bakken
Bak de shiitake en ui op laag vuur, niet bruin laten worden
Laat goed slinken zodat al het vocht eruit is
Blus af met de witte wijn en laat dit volledig inkoken
Voeg de room toe en bak mee tot een mooi stevig mengsel ontstaat
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Wagyu bakken
Als je uitgaat van een brander - ‘aburi’ – brand de wagyu dan kort aan beide zijdes
Ga je uit van een pan, dan ca. 20 sec aan beide zijdes in een sizzling hete pan
Leg opzij en laat even afkoelen
Samenstellen en platen
Schep een klein laagje van het shiitake mengsel op je brioche en smeer uit
Plaats hier de wagyu op en druk ietsje aan
Schep wat kaviaar erop, doe dit met bv een eierlepeltje en niet met metaal
Maak af met wat fijngesneden bieslook en evt. een héél klein puntje dille
Wijntip: Blanc des Blancs Champagne of Pinot Noir, bv. van Joseph Drouhin Côte de Nuits-Villages
Vragen? Stuur me gerust een mailtje via GeertKookt.nl!
Comentários