top of page

Bloemkoolpizza met ansjovis en artisjok

Bloemkoolpizza? En dan óók nog met havermout en amandelmeel? Ja ik moest er ook even bedenkelijk bij kijken. Maargoed, het viel allesbehalve tegen. Sterker nog, ik heb 'm gewoon op m'n site gezet. Spoiler alert: je proeft de bloemkool en de havermout nauwlijks. En gezond enzo.



Recept voor 3 personen


- 1/2 bloemkool

- 100 gr havermout vlokken

- 100 gr amandelmeel

- 2 eieren

- 1 blikje ansjovis

- 1 rode ui

- 1 potje gegrilde artisjok in olie

- Ca 15 cherrytomaatjes

- Balsamicostroop

- Verse takjes tijm

- Verse salie

- Knoflook

- Parmezaanse kaas

- Ruccola


Extra benodigdheden:


- Staafmixer

- Keukenmachine

- Bakplaat oven

- 2 vellen bakpapier



Plaats als eerste de tomaatjes, de knoflook en de kruiden op een bakplaat met bakpapier. Overigens beter om - in tegenstelling tot onderstaande foto - eerst de takjes van de tomaten te verwijderen. Pof de tomaatjes in de oven op 160 graden tot ze wat bruin worden en barsten.


Laat afkoelen en verwijder de takjes van de tijm en evt schillen van de knoflook. Pureer met de staafmixer tot een gladde tomatensaus. Indien te dun; dan nog wat inkoken in een pannetje.




Snijd ondertussen de bloemkool tot kleine roosjes en hak dit met een keukenmachine fijn, beetje ter grootte van rijstkorrels. Meng dit met de havermout en het amandelmeel plus wat zout. Voeg 1 ei toe en roer totdat zich beslag begint te vormen. Kneed verder met de hand.



Het deeg mag relatief vochtig blijven. Vochtiger dan pizzadeeg in ieder geval.



Neem een ovenbakblik en beleg dit met bakpapier. Verspreid het deeg en vorm een gelijke dikte van ongeveer 1 cm.



Bak dit eerst zo'n 20 min in de oven zodat het vocht verdampt en de randjes wat bruin worden.



Bestrijk de bodem nu met je passata (tomatenpuree) en beleg naar smaak.

Bak in de oven op 200 graden totdat het geheel oogt als een pizza.



17 views0 comments

Comments


bottom of page