top of page

Calamares con patatas bravas

Op vrijwel iedere Spaanse tapas kaart te vinden. Maar ook heel goed zelf te maken als Hollander met heimwee naar Spanje. Dit zijn eigenlijk twee recepten, maar ze gaan zo goed samen dus daarom als één. A trabajar!Voor 2 personen


- 300 gr pijlstaartinktvis of calamaresringen (vers of diepvries)

- 4 grote vastkokende aardappels

- 2 eieren

- Tomatenpuree

- Mayonaise

- Gerookte paprikapoeder

- Cayennepeper

- Komijnpoeder

- Witte wijn azijn

- Meel

- Panko

- Citroen

- 2 laurierblaadjes

- 1 teentje knoflook

- Peterselie

- Zonnebloemolie


Benodigdheden:

- Vijzel

- Droogrekje

- Skillet

- Pan om in te friturenPatatas

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Ongeveer 2 bij cm, zie foto. Zet water op met schepje paprikapoeder, schepje komijn, wat zout en twee laurierblaadjes.

Koken tot ze iets van 90% gaar zijn. Afgieten en de aardappels af laten koelen op een rekje. Zo garen ze niet te ver door en drogen ze mooi.

Salsa brava

Maal 1 teentje knoflook fijn in een vijzel. Voeg wat zout, paprikapoeder, cayennepeper, 2 eetlepels mayo, beetje tomatenpuree, scheutje witte wijnazijn of citroen. Mengen in de vijzel en naar smaak bijstellen en toevoegen van bovenstaande ingrediënten. Met een spatel uitlepelen en in een kommetje scheppen.

Maak de inktvis schoon en snijd deze in ringen van ca 1 cm dik. Dan de 'triple dip'! Neem drie bordjes, voor de bloem, ei en panko. Eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en dan door panko halen. Eventueel de bloem al een beetje zouten.

Leg opzij in een bord.Zonnebloemolie in een (braad)pan op 180-200 graden brengen - testen met stukje brood. Als dat bruisende belletjes geeft is het op temperatuur. Of je hebt natuurlijk gewoon lekker makkelijk een frituurpan, dat kan ook.

Eerst de patatas. Als die mooi bruin en krokant zijn haal je ze eruit en laat dit nog even uitlekken op keukenpapier. Daarna op een voorverwarmd bord of tapaskommetje. Bestrooien met wat peper, zout en paprikapoeder.

Warmhouden in een oven op 50 graden of warmhoudlade en op laatst wat gechopte peterselie er overheen. Serveren met de saus.


Daarna de calamares frituren. Als die ook mooi bruin en krokant zijn, uit de pan halen met een spatel. Kort uit laten lekken op keukenpapier. Beetje zout erop en serveren met citroen.
Wijnsuggestie:

Viura uit Rioja - Met dank aan AWA

16 views0 comments

コメント


bottom of page