top of page

Carabiñero met gerookte paprika-saffraan-puree en chorizo

De carabinero garnaal is niet heel bekend. Aan de ene kant vreemd, want ik vind de smaak zo ongeveer het beste dat er op seafood gebied te vinden is. Beter nog dan kreeft of langoustine. 

Aan de andere kant niet zo vreemd, want de prijs is aanzienlijk. Maar krijg je de kans ze te proeven: DOEN. En - als je durft - zuig dan ook de kop uit. De smaak die daarin schuilt is echt heaven. Een soort pure bisque.Recept voor 2 personen:


- 2 grote carabinero garnalen

- 1 rode (punt)parika - 50 gr chorizo - Snufje saffraan - Paar teentjes knoflook - Gerookt paprikapoeder - 50 gr boter

Extra benodigdheden:

- Staafmixer

- Spuitzak 2x - Brander


Snijd de chorizo in plakjes en bak deze uit tot ze droog en krokant zijn. Leg apart op een keukenpapiertje en snijd nu de paprika in grove stukken. Zorg dat alle pitjes verwijderd zijn. Bak ze in de overgebleven chorizo olie. Evt met nog wat cherrytomaatjes, maar hoeft niet. Vond ik gewoon mooi op de foto :-) Laat de saffraan even in wat olijfolie een beetje oplossen en giet dit daarna bij de paprika in de pan. Maak af met een brander voor de grillsmaak. Laat afkoelen en pureer tot een mooie gladde massa. Passeer door een zeef om de eventuele grove stukje eruit te halen. Laat afkoelen en schep over in een spuitzak. Voor de gepofte knoflook puree pel je de teentjes en leg je deze in ruim olijfolie in een klein ovenschaaltje. Plaats in de oven op 140-150 graden totdat ze mooi zacht zijn. Laat daarna afkoelen en pureer met wat room tot een mooie gladde massa. Bij voorkeur ook even door een zeef passeren en daarna ook overscheppen in een spuitzak. Snijd nu de krokante schijfjes chorizo zo fijn mogelijk, tot het echt kruimeltjes zijn. Pel het middenstuk van de carabineros door ze bij de poten voorzichtig open te breken en de schalen eraf te pellen. Laat de staart (met het laatste deel van de schalen) en de kop eraan zitten.

Klaar de boter au bain marie en leg de carabineros in een ovenschaaltje daarin. Bestrijk ze ruim met een kwastje en gaar ze op 60 graden in de oven. Zo'n 20 minuten, beetje op gevoel. Mogen best wat rauw blijven.

Serveer conform foto of uiteraard geheel naar eigen smaak, wens en inzicht.
6 views0 comments

Comments


bottom of page