top of page

Coquille met erwtenpuree en zoete aardappel

Delicaat, zacht en zoet. De coquille aka Sint Jakobsschelp. Ideaal voor een voorgerecht en zowel rauw als gebakken lekker. Dus, waarom kiezen als je allebei kunt hebben? Precies. Hop, aan de bak.Recept voor 2 personen:


- 5 coquilles (liefst vers in schelp)

- 100 gr erwten

- 1 zoete aardappel (ter dikte van een grote wortel)

- Scheutje kookroom Benodigdheden


- Staafmixer

Kook de erwten, voeg de room toe en pureer tot een gladde massa. Houd er ook een paar apart om te garneren. Breng dit met een spatel over in een spuitzak en leg warm weg (bv in warmhoudlade of oven op 60 graden). Snijd 6 plakjes van de zoete aardappel en blancheer. Da's chique voor kort koken en daarna onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Houd ook lauwwarm. Snijd per persoon één coquille overdwars in 6 plakjes. Of als dat niet lukt - zul je altijd zien - je reservecoquille.


Zet een koekenpan op hoog vuur op en voeg wat olijfolie toe tot dit goed heet is. Dat wordt zometeen spetteren ja! Maak ondertussen vast je bord op met 1 schijfje zoete aardappel om 2 schijfjes coquille.


Bak de coquille op hoog vuur en wacht echt even een paar minuten met omdraaien anders trek je ze kapot. Als ze loslaten zijn ze mooi goudbruin als het goed is. Meestal is dat na een minuutje of twee. Voeg vlak daarvoor - als je ze hebt - het oranje koraal toe. Draai de coquilles om en zet het vuur uit. Ze mogen nog wat rauw blijven vanbinnen, dus alleen even wat nagaren en rusten. Lekker om nog even een klontje boter toe te voegen.


Kun je nu mooi je erwtenpuree binnen de ring van de zoete aardappel-coquille cirkel opscheppen. Voeg ook wat wat van de losse erwten toe. Bij voorkeur nog even door de resterende boter in de koekenpan roeren zodat ze mooi glimmen. Maak een kuiltje zodat daar het vocht/boter nog wat in opgevangen wordt. Als de coquille even heeft gerust wat peper en zout toevegen en daarna in het midden van het bord plaatsen. Giet wat van de gesmolten boter er overheen en garneer evt met wat platte peterselie.

22 views0 comments

댓글


bottom of page