top of page

Coquille tartaar met zalmeitjes en avocado crème

De coquille - ook wel Sint-Jakobsschelp - heeft zijn naam te danken aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella in het noordwesten van Spanje. Volgens de legende ligt daar het lichaam van apostel Jacobus. Een mooi weetje wat je tijdens het serveren aan je gasten erbij kunt vertellen.
Recept voor 2 personen:


- 4 coquilles

- 1 potje zalmeitjes

- 1 avocado - Stukje komkommer

- Mayonaise (Kewpie is het lekkerst hiervoor maar gewone kan ook prima)

- Sesamzaad (ik had gebrand plus ongebrand) - Sushidressing of azijn - 1 el suiker - Evt wat crest, waterkers of iets anders groens als garnering on top


Extra benodigdheden:

- Spuitzak (gewoon bij de appie te krijgen voor iets van 2 euro)

- Serveerring

- Fijne zeef
Leg om te beginnen de komkommer in: schil, snijd in plakjes en doe in een kommetje met wat sushi dressing of azijn, wat suiker en wat water. Doe dit naar smaak en inzicht, het mag wat fris-zoet zijn zoals atjar tjampoer. Liefst een uurtje laten intrekken, maar korter kan evt ook. Snijd de coquille in plakjes, dan reepjes en dan blokjes. Mag vrij grof of juist fijn, ook naar eigen smaak. Meng met wat kewpie mayo, wat olijfolie, sesamzaad en peper en zout. Mix > proef > adjust.


Maak de avocado crème door deze uit de schil te nemen en met een eetlepel door een zzeef te drukken. Meng dit met wat mayo, sushi dressing en peper en zout. Schep over in een spuitzak.


Giet nu de komkommer schijfjes af en laat uitlekken op wat keukenpapier. Je wil die niet te nat hebben, dat serveert niet mooi.


Rangschik de schijfjes in een cirkel door ze elkaar te laten overlappen. Plaat de serveer ring daarop en schep hier je coquille tartaar in. Druk voorzichtig aan - niet teveel want dan loopt het vocht eruit - en plaats wat zalmeitjes bovenop. Maak evt af met wat crest of iets ander groens voor het nodige contrast in kleur.


Draai er een mooie cirkel van avocado crème omheen. Maar GeertKookt, hoe heb je die zo mooi rond gekregen? Ja ja dat was met een Plate-it draaischijf. Hoeft natuurlijk niet maar oogt wel mooi.
7 views0 comments

Comentários


bottom of page