Flank steak gemarineerd in een aziatische marinade, lekker afgegrild met eieknhout snippers op de Black Bastard. Gecompleteerd met fried rice, edamame en ingelegde komkommertjes.
Recept voor 2 personen:
Vlees: - 800 gr Flank steak (ik had een erg goeie UMI-versie via de BeefBoutique) Voor de marinade (ruwweg): - 10 el sojasaus - 5 el tonkatsu saus
- 5 el honing
- 2 el sesam olie - 1 el vissaus
- 1 verse gember (kleine steel/bolletje)
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode spaanse peper
- 1/2 limoen
- Sesamzaad zwart en/of wit (voor garnering aan einde) Voor de fried rice: - 150 gr droogkokende rijst (bv basmati)
- 50 gr gedroogde garnaaltjes (HS Boiled & Dried Shrimps - Aziatische supermarkt)
- 2 lente-uitjes - 2 teentjes knoflook
- 1 doosje shii take
- 1 rode spaanse peper
- Vissaus
- Wok-olie (optioneel)
Voor de ingelegde komkommer:
- 2 a 3 kleine komkommertjes (of halve grote) - 100 ml sushi azijn of sushi dressing
- 1 lente-ui
- Sesamzaad zwart en/of wit (voor garnering aan einde)
- 100 gr edamame bonen
- Klontje boter
De marinade Start met het maken van de marinade. Meng hiervoor alle bovengenoemde ingrediënten, behalve het sesamzaad. De gember en de knoflook rasp je.
Plaats in de koelkast en laat minimaal een uur intrekken, maar dat komt wel goed als je nu de andere side dishes gaat maken. Als je maar een uur hebt kun je 'm beter gewoon uit de koelkast laten, want het vlees moet sowieso even wat op temperatuur komen. De ingelegde komkommer Een goeie om als tweede te doen, want die moet ook even intrekken. Schaaf de komkommer in plakjes of in de lengterichting. Leg deze weg in ruim sushi azijn/dressing, zodat ze in ieder geval onder staan. Ook minimaal een uurtje wegleggen (hoeft niet in de kolekast).
Comments