Een snel maar erg lekker voorgerechtje. Gegarandeerd een mooie opener van je avond.

Tijd: 15 min
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten
2 a 3 rauwe (tijger)gamba’s
2 el goeie extra vergine olijfolie
1 el witte wijn azijn
½ bio limoen
1 el sojasaus
Verse peper
Benodigdheden
Rasp
Huishoudfolie

Bereidingswijze
Gamba bereiden
Pel de gamba en bewaar de kop en staart
Snijd over de lengte doormidden en verwijder het darmkanaaltje
Leg een stuk plasticfolie op je aanrecht en smeer in met wat olijfolie
Plaats hier de gamba op in een rondje
Besmeer met wat olijfloie en dek af met folie
Sla plat of plet met bv een koekenpan
Haal de gambakop leeg en kook deze samen met de staart even kort tot ze oranje zien

Vinaigrette
Meng 2 el olijfolie, 1 el limoensap en 1 el sojasaus met wat peper
Bord opmaken
Verwijder de folie en leg omgekeerd op je bord
Nu kun je het nog wat samendrukken en strijken tot een mooi rondje
Verwijder ook de tweede folie
Plaats de staart en kop aan weerszijden
Bestrijk en bedruppel met vinaigrette
Rasp er nog wat zeste overheen
Wijntip
Grüner Veltliner of Vermentino

Comments