top of page

Gamba carpaccio met limoen-soja vinaigrette

Een snel maar erg lekker voorgerechtje. Gegarandeerd een mooie opener van je avond.


Shrimp carpaccio with lime-soy sauce vinaigrette

Tijd: 15 min

Recept voor 2 personen:


Ingrediënten

  • 2 a 3 rauwe (tijger)gamba’s

  • 2 el goeie extra vergine olijfolie

  • 1 el witte wijn azijn

  • ½ bio limoen

  • 1 el sojasaus

  • Verse peper

 

Benodigdheden

  • Rasp

  • Huishoudfolie


Ingredients for shrimp carpaccio with lime-soy sauce vinaigrette



Bereidingswijze

 

Gamba bereiden

  1. Pel de gamba en bewaar de kop en staart

  2. Snijd over de lengte doormidden en verwijder het darmkanaaltje

  3. Leg een stuk plasticfolie op je aanrecht en smeer in met wat olijfolie

  4. Plaats hier de gamba op in een rondje

  5. Besmeer met wat olijfloie en dek af met folie

  6. Sla plat of plet met bv een koekenpan

  7. Haal de gambakop leeg en kook deze samen met de staart even kort tot ze oranje zien


Raw shrimp on plastic foil for a carpaccio

 

Vinaigrette

  1. Meng 2 el olijfolie, 1 el limoensap en 1 el sojasaus met wat peper


Bord opmaken

  1. Verwijder de folie en leg omgekeerd op je bord

  2. Nu kun je het nog wat samendrukken en strijken tot een mooi rondje

  3. Verwijder ook de tweede folie

  4. Plaats de staart en kop aan weerszijden

  5. Bestrijk en bedruppel met vinaigrette

  6. Rasp er nog wat zeste overheen



Wijntip

Grüner Veltliner of Vermentino


Shrimp carpaccio with lime-soy sauce vinaigrette

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page