top of page

Gepofte tamme kastanjes met kruiden-knoflook boter

Lees je dit in oktober dan heb je geluk; want dat is het tamme kastanje seizoen! Van die groene, stekelige bolletjes. Maar laat je daar niet door afschrikken, want daarin zitten heerlijke tamme kastanjes. Gelukkig vallen ze er vaak vanzelf uit, dus rapen maar! Weten waar kastanjebomen staan? Laat het me weten en ik wijs je waar ze staan.


Recept voor 2 personen


- Ca. 20 tamme kastanjes

- 50 gr boter

- Verse platte peterselie

- 1 teentje knoflook


Benodigdheden:

- Barbecue (of anders de oven)

- Alufolie

- Kerfmesje of aardappelmesjeSteek de barbecue aan en stook deze op tot ie goed heet is. Of verwarm de oven voor op 200 graden.


Laat de boter alvast op kamertemperatuur komen.


Vul je wasbak met water en was de kastanjes. Gooi de kastanjes die blijven drijven weg. Check daarna voor kastanjes met gaatjes en gooi die ook weg (zit soms een meelwormpje in).


Haal de kastanjes uit het water, droog ze af en kerf ze kruislings in van boven. Of aan de onderkant. Zo kun je de schil na het poffen makkelijker afpellen.


Pof de kastanjes in iets van 20 minuten of totdat je ziet dat ze openbarsten.Ondertussen kun je mooi de kruidenboter maken. Chop wat peterselie en pers een klein teentje knoflook uit. Mix dit met een vork door de (zachte) boter. Voeg peper en zout toe naar smaak.

v


1 view0 comments

Comments


bottom of page