top of page

Hotate Flower

Hotate is Japans voor coquille, wat weer Frans is voor Sint Jakobsschelp die is vernoemd naar de heilige Sint Jacobus. Discipel en apostel van Jezus Christus. Hij was een visser in Galilea toen hij door Jezus werd opgeroepen om hem te volgen.


Goed verhaal, lekker kort.


Wij gaan er vandaag in ieder geval een mooi én lekker gerecht van maken. Uitermate geschikt om je meisje (m/v) mee te imponeren. En wie weet waar dat weer allemaal toe kan leiden.


Check de reel en making of van dit gerecht op mijn gramRecept voor 2 personen:


- 4 coquilles (vers uit de schelp zijn ze het best!) - 75 gr zalm (optioneel)

- 1 potje zalmkaviaar (of foreleitjes)

- 2 wortels

- 1 witlof

- 1/4 komkommer

- Partje citroen

- Kewpie mayonaise - Mierikswortel creme - Mirin

- Kameya Wasabi Furikake (topping van wasabi, bonito flakes en gepofte rijst)

- Gebrand en ongebrand sesamzaad - Sojasaus (Tomasu)Extra benodigdheden:


- Serveerring - Staafmixer - SpuitzakSchil en snijd als eerste de komkommer in kleine stukjes en zet weg in een laagje mirin met wat citroensap.


Schil de wortelen, snijd in stukjes en kook ze zacht. Giet af, meng met wat Kewpie mayo en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Kook evt nog wat in op een laag pitje. Het moet in een bolletje kunnen blijven liggen na afkoelen. Afkoelen maakt 'm ook nog wat dikker, dus even proberen is het devies. Zet opzij om straks in een spuitzak over te scheppen. Snijd nu de coquilles in plakjes en daarna in reepjes. Zo ook voor de zalm. Meng met Kewpie, sesamzaad, nori flakes, een tikje sojasaus en wat mierikswortel creme. Giet de komkommer af en voeg hier ook wat van toe naar smaak. Maak 'm evt ook wat smeuiger met olijfolie.

Sowiesowieso is dit deel veel proeven, roeren, toevoegen, weer proeven..totdat het bevalt en in balans is.


Snijd nu de onderkant van de witlof eraf en pel de mooiste bladen eraf. Snijd de zijkanten eraf zodat ze een mooie punt hebben en allemaal ongeveer dezelfde vorm en grootte hebben.


Schep de wortelcreme in een spuitzak en doe dit ook met wat Kewpie mayonaise. Knip een heel klein puntje van de onderkant af zodat he mooie bolletjes kunt vormen. Oefen vooral eerst even naast je bord.


Plaats de witlofbladeren op een bord (liefst donker voor optimaal contrast) in een cirkelvorm, zoals bloembladeren. Druk nu de serveerring stevig op de bladeren. Die mag ze bijna doorsnijden, zodat ze straks niet omhoog gaan staan als de vulling erop wordt geplaatst.


Breng nu de bolletjes wortelcreme en mayo aan met de spuitzak. Maak af met wat zalmeitjes als topping. Niet zoveel foto's bij dit gerecht. Aandacht ging even naar het maken van video.

Check dus vooral even de reel en making of van dit gerecht op mijn gram


Serveer met een kannetje (warme) saké.

Kampai!6 views0 comments

Comentários


bottom of page