top of page

Kastanjepuree

Tamme kastanjes werde n vroeger gezien als armeluisvoedsel: Arme lieden, welke in het gebergt wonen, gebruyken uyt nood deeze vruchten, om’er tot onderhoud haars levens, brood van te maken.'

Zal allemaal wel, wij gaan er lekker een rijke, volle puree van maken!Recept voor 2 personen:


- 300 gr tamme kastanjes (zelf rapen is het leukst - mail me voor vindplekken)

- 2 el bruine suiker

- 150 ml kookroom

- 25 gr boter

- Zout


Benodigdheden:

- Ruime pan

- Staafmixer

- Ruime serveerringWas de kastanjes in ruim water. Gooi de kastanjes die blijven drijven en/of waar een gaatje in zit weg. Snijd de kastanjes overdwars in. Kruislings zoals bij dit recept hoeft niet want we knijpen ze straks leeg ipv dat we ze allemaal gaan pellen.


Zet ze in ruim water op een medium hoog vuur en voeg hier de bruine suiker aan toe. Kook ze tot ze van binnen zacht zijn - even testen met een mespuntje. Giet af en laat afkoelen.


Knijp nu de kastanjes leeg in je pan. Zet op een laag vuurtje en voeg room en boter toe tot je een puree-achtige dikheid bereikt. De hoeveelheden hierboven zijn een richtlijn, voeg dit toe naar eiegn inzicht tot je een mooie dikte hebt.Pureer het geheel nu met een staafmixer fijn tot een gladde massa. Proef en voeg room toe om gladder/dunner te maken. Voeg zout toe naar smaak.


Serveren middels een serveerring: dit geeft een mooie side dish bij bv eendenborst of confit de canard.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page