top of page

Kipnuggets met amandel-parmezaan-panko crust en yoghurt-honing dip

Comfort food to the max! Kippendij filet gemarineerd in karnemelk, triple dipped in bloem, losgelopt ei en als laatste in een amandel-panko-parmezaan mix. En alsof dat nog niet genoeg was: dip deze heerlijkheid in een zoet-frisse yoghurt honing dip!Omdat ik druk in de weer was met - naast het koken - te filmen voor een reel is het maken van foto's er bij ingeschoten. Goeie reden om dit recept nog een keer te maken, maar voor nu: check vooral de reel op insta en volg me voor elke dag nieuwe recepten!


https://www.instagram.com/reel/C51MqFYIUGM/ Voor 2 personen (ingrediënten bij benadering, beetje afhankelijk van hoe je de kip snijdt):


- 400 gr kippendij filet

- 250 ml karnemelk - 100 gr bloem - Mespunt pimento (gerookt paprikapoeder) - Mespunt knoflookpoeder - Mespunt uienpoeder - 2 eieren

- 100 gr amandelschaafsel

- 100 gr panko - 75 gr (geraspte) parmezaanse kaas - 50 ml yoghurt of volle kwark - 1 el honing - Peper en zout Extra benodigdheden:

- Zonnebloem- of frituurolie

- Of een frituurpan Snijd de kippendij filets in zo dun mogelijke brede plakken. Ik heb ze nog even geplet tussen twee vellen plastic folie door er met een snijplank op te drukken, maar da's optioneel. Leg de filets weg in een kom met karnemelk. Liefst een dag in de koelkast, maar in ieder geval een paar uurtjes. En als je dat ook niet redt is dat ook geen ramp; kippendij is al vrij zacht van zichzelf. Dep ze daarna droog en leg opzij zodat ze iets op temperatuur kunnen komen en het vet straks niet teveel afkoelt. Zet nu drie diepe borden klaar voor de triple dip.

Voor het eerste bord: Mix bloem met wat peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflook poeder. Je kunt de kruiden ook rechtstreeks op de kip strooien, omdat er altijd wat bloem mengsel over kan blijven. Voor het tweede bord: Klop twee eieren los met een vork.

Voor het derde bord: Mix de panko, amandelsnippers en de parmezaan. Haal nu de filets goed en grondig door de bloem > ei > amandelmix en leg ze opzij. Schud de iets overtollige delen eraf, omdat deze anders zwart onderin je pan blijven liggen en de smaak wat nadelig kunnen beïnvloeden.


Zet nu de zonnebloemolie op het vuur. Goeie test om te kijken of de olie goed op temperatuur is, is om een broodkorst erin te houden. Bubbelt het? Dan is het goed. Fry 'em up!

19 views0 comments

Commenti


bottom of page