top of page

Noordzeekrab salade met witlof en avocado

Krabben zijn er in veel soorten en maten. Zelf ving - en at - ik vaak spinkrab (araignée) en de Noordzee krab op mijn vroegere vakanties. Die laatste wordt vaak aangeboden op de markt en dus besloot ik daar eens een lekkere snelle lunch salade van te maken.Voor 2 personen:


- 2 krabbenpoten (van de Noordzee krab)

- 1 avocado - 1 witlof - 1/2 citroen - 1 el Dijon mayonaise - 1 zakje dashi poeder (Aziatische supermarkt) - Snufje witte peperExtra benodigdheden:


- Serveerring - (Oud) broodmes

Kook als eerste je krabbenpoten in ruim water met daarin je dashi poeder. Ongeveer 10 minuten en laat ze dan uitlekken. Breek de twee onderste 'knokkels' af en pulk deze leeg met een saté prikker of iets anders scherps. Het grootste deel - de klauw - breek je open door met de niet scherpe kant van een (oud) broodmes schuin op de zijkant te slaan. Ter decoratie heb ik het intacte deel van de klauw met een gekarteld mes rondom ingezaagd en afgebroken. Hoeft niet natuurlijk, maar presenteert leuk. Mix het vlees naar smaak met de Dijon may, citroensap, witte peper en zout. Maak af met (schoongesneden) blaadjes witlof en plakjes avocado. Wijntip: een droge Riesling of een fijne Albariño
34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page