top of page

Kreeft met kreeftenmayo op brioche brood

Brioche is een traditionele begeleider van foie gras. Maar gaat ook erg goed met kreeft - wat overigens ook weer erg goed met foie gras gaat. En zo is het cirkeltje weer rond. Maar vandaag niet, want foie gras is zielig.Recept voor 4 personen - 1 kreeft van ca. 600 gr

- 8 sneetjes brioche brood

- Little gem sla

- 1 citroen

- Mayonaise

- Creme fraiche

- Verse bieslook

- Witte peper


Kook de kreeft en verwijder het vlees. Maak van de restanten een bisque, lekker als side dish. Het is ook mogelijk diepgevroren kreeftenvlees te kopen, dat scheelt nogal in de tijd uiteraard.De mooie grotere stukken kreeftenvlees - poten, staart etc - bewaar je voor op de brioche. De kleine stukjes en restjes zo klein mogelijk hakken voor de kreeftenmayo.


Die maak je als volgt:

- meng 1/3e creme fraiche met 2/3e (liefst zoete) mayonaise.

- naar smaak wat citroensap, witte peper en evt olijfolie toevoegen.

- voeg het fijngesneden kreeftenvlees toe


Snijd het briochebrood in kleine sneetjes en bak ze aan beide zijden goudbruin en krokant in een beetje boter. Let op: wordt snel bruin.


Plaats een (half) blaadje little gem sla van ongeveer dezelfde afmeting als het broodje en plaats hier het kreeftenvlees op met de rode kant zoveel mogelijk boven. Want mooi. Afmaken met de kreeftenmayonaise en bestrooien met een beetje bieslook.Wijnsuggestie:

Champagne of Chardonnay (Maconnais/California) - Met dank aan AWA

33 views0 comments

Comments


bottom of page