top of page

Langoustine voorgerecht 2: langzaam gegaarde langoustine op toast

Het eerste voorgerecht was het meest puur en verfijnd: het rauwe pure product. Het tweede voorgerecht gaat al iets verder want die maken we in de oven en met een brander.Voor 2 personen:


- 4 langoustines

- 4 dunne sneetjes stokbrood (bruin of wit, naar smaak) - Langoustine bisque - Mayonaise - Boter

Extra benodigdheden:


- Spuitzak (2 ekkies bij de appie)
Opmerking vooraf: de bisque en dus het schuim dat je ziet op het bord is optioneel. Maar respect als je 'm maakt!


Pel de langoustine en laat (voor de mooi) het laatste stukje staart aan het vlees zitten. Plaats deze met wat boter in een oven op 60 graden. We gaan 'm heel langzaam garen, ga uit van zo'n 30 minuten. Mag korter want rauw is ie ook lekker. Bestrijk tussentijds met de gesmolten boter.Bak ondertussen de dun gesneden broodjes tot toast in ruim olijfolie. Niet té bruin laten worden. Laat uitlekken op keukenpaper. Kook een borrelglaasje bisque in tot een reductie in een klein pannetje. Mag bijna een soort puree worden. Laat afkoelen en meng dit met een gelijk deel mayonaise. Schep over in een spuitzak en leg apart. Geen bisque gemaakt? Knijp dan de koppen uit en kook in. Passeer door een zeefje et voila, dan ben je er ook (ongeveer). Zal wel minder mooi oranje worden, maar smaakt zéker ook lekker.


Maak de langoustine af met een brander. Dat karameliseert de boter wat en geeft een mooi en lekker grillsmaakje.Plaats op de toast en serveer met wat langoustinemayonaise en bisque schuim. Dat laatste verkrijg je door even de staafmixer in de bisque te zetten.4 views0 comments

Comments


bottom of page