De meest eenvoudige van de drie voorgerechten, maar echt een classic die ik vaaaaak maak. Vooral op een mooie zomerse namiddag met een fijne koude Chablis of Pouilly-Fuissé.
Voor 2 personen:
- 4 langoustines
- Citroen - Verse peterselie - Extra vergine olijfolie Extra benodigdheden:
- Staafmixer
Snijd de langoustines overdwars doormidden. Verwijder het maagzakje, redelijk voorin de kop (te herkennen aan het gruis). En het meestal donkergekleurde darmkanaaltje in het achterlijf. Om de kruidenolie te maken: hak de peterselie fijn en pureer met wat olijfolie tot een gladde massa. Klein beetje knoflook erbij kan, maar wordt snel overheersend, dus met mate.
Verwarm een koekenpan totdat deze goed heet is en bak de langoustines ca. 2 minuten op de opengesneden kant. Bestrooi met wat grof zeezout en besprenkel met wat peterselie olie.
Direct serveren.
Comments