Weinig tijd en tóch indruk maken? Ga dan voor dit voorgerechtje!
Tijd: 30 minuten
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten
2 paling filets
2 voorgekookte bieten
100 gr knolselderij in dunne plakjes
Balsamicostroop
Wat cress of microgroente ter garnering
Evt wat ingelegd mosterdzaad (Kesbeke)
Benodigdheden
Meloenlepeltje
Scherp mes
Koekenpan
Kwastje
Bakringen (optioneel)
Bereidingswijze
Knolselderij chips bakken
Snijd je knolselderij doormidden, schil het gedeelte tot waar je wil snijden.
Snijd met een scherp mes zo dun mogelijke plakken
Druk hier met verschillende groottes bakvorm wat rondjes uit. Uitsnijden kan ook.
Bak dit in ruim olijfolie tot ze knapperig zijn en laat even uitlekken op keukenpapier.
Biet en streep
Schep met een meloenlepeltje de bolletjes uit de biet.
Vang het vocht uit de verpakking op en kook dit in tot het stroperig wordt. Voeg evt ook wat balsamico stroop toe. Laat afkoelen. Hier trek je straks de streep mee.
Bord opmaken
Trek met een kwast een rechte streep van het ingekookte bietensap, evt langs iets rechts dat op het bord legt als begeleiding.
Snijd de filets in 3 schuine stukken pp – hoek van ongeveer 45 graden en plaats op het bord.
Plaats de biet en knolselderij. Maak af met drie druppeltjes balsamicostroop en een takje of blaadje groen naar keuze.
Eet smakelijk!
Wijntip Pinot Noir, droge Riesling of een Grüner Veltliner.
Meer feestelijk? Champagne of Crémant!
Serveersuggestie 2:
Serveersuggestie 3:
Comments