top of page

Gerookte paling, biet, knolselderij en balsamico stroop

Weinig tijd en tóch indruk maken? Ga dan voor dit voorgerechtje!


Tijd: 30 minuten

Recept voor 4 personen:


Ingrediënten

  • 2 paling filets

  • 2 voorgekookte bieten

  • 100 gr knolselderij in dunne plakjes

  • Balsamicostroop

  • Wat cress of microgroente ter garnering

  • Evt wat ingelegd mosterdzaad (Kesbeke)

 

Benodigdheden

  • Meloenlepeltje

  • Scherp mes

  • Koekenpan

  • Kwastje

  • Bakringen (optioneel)


Bereidingswijze



Knolselderij chips bakken

  1. Snijd je knolselderij doormidden, schil het gedeelte tot waar je wil snijden.

  2. Snijd met een scherp mes zo dun mogelijke plakken

  3. Druk hier met verschillende groottes bakvorm wat rondjes uit. Uitsnijden kan ook.

  4. Bak dit in ruim olijfolie tot ze knapperig zijn en laat even uitlekken op keukenpapier.

 

Biet en streep

  1. Schep met een meloenlepeltje de bolletjes uit de biet.

  2. Vang het vocht uit de verpakking op en kook dit in tot het stroperig wordt. Voeg evt ook wat balsamico stroop toe. Laat afkoelen. Hier trek je straks de streep mee.

 

Bord opmaken

  1. Trek met een kwast een rechte streep van het ingekookte bietensap, evt langs iets rechts dat op het bord legt als begeleiding.

  2. Snijd de filets in 3 schuine stukken pp – hoek van ongeveer 45 graden en plaats op het bord.

  3. Plaats de biet en knolselderij. Maak af met drie druppeltjes balsamicostroop en een takje of blaadje groen naar keuze.

 

Eet smakelijk!


Wijntip Pinot Noir, droge Riesling of een Grüner Veltliner.

Meer feestelijk? Champagne of Crémant!


Serveersuggestie 2:



Serveersuggestie 3:


 

 

 

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page