top of page

Picanha met chimichurri, witte bonensalade en zoete aardappel

Picanha, ofwel staartstuk is een deel van het rund dat erg populair is in Portugal en Brazilië. Staartstuk is het driehoekvormige deel aan het uiteinde van de platte bil. En dat is wat je wil!

Want het is echt een subliem lekker stuk vlees. Bij voorkeur op de BBQ, maar dat liet het weer even niet toe. Gelukkig werd 'ie zo ook superlekker!


Recept voor 4 personen:

- Picanha (rond een kilo > check Beef Boutique voor een goeie)

- Gerookt Maldon zeezout

- Versgemalen zwarte peper

Voor de chimichurri (ca. 500 ml, rest kun je invriezen):

- ½ rode paprika

- ½ groene paprika

- ½ rode ui

- 3 tenen knoflook

- 1 bos platte peterselie

- 1 bosje oregano

- 1 lente-ui

- 1 rode peper

- 300 ml olijfolie extra vergine

- 100 ml witte wijn azijn

- Evt nog wat limoensap

Voor de bonensalade:

- Witte bonen

- Groene paprika

- Sjalotjes

- Olijfolie

- Witte wijn azijn


Overig:

- Tros tomaatjes

- 1 a 2 zoete aardappels


Voor dit recept had ik een subliem lekkere picanha van Gold Taurus.

Te bestellen bij de Beef Boutique.


Haal de picanha minstens één uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi de vleeszijde met ruim zout en veeg na dit uur het vocht dat vrijkomt van het vlees af. De andere kant - die met het vet - snijd je kruislings in. Let op: niet te diep, maar ongeveer tot halverwege. Dit is tegen het kromtrekken.


Wrijf beide zijdes opnieuw in met ruim zout en peper.


TBC!

17 views0 comments

Comments


bottom of page