top of page

Tonijn tartaar met sesam en avocado

Indruk maken? Tonijn tartaar maken! Niet moeilijk, prima voor te bereiden en erg lekker. Zorg wel voor goeie tonijn. Vis - haha - het beste stukje eruit bij je vishandel of kraam, let op een mooie diepe donkere kleur en zo min mogelijk witte streepjes/peesjes.Recept voor 2 personen:


- 200 gr tonijn

- 1 avocado (niet te rijp)

- 1 citroen - 1 lente-ui - 1/2 rode ui

- Verse bieslook

- Sesamzaad zwart + wit

- Kameya Wasabi Furikake (topping van wasabi, bonito flakes en gepofte rijst)

- Kewpie mayonaise - Sushi azijn - Mierikswortelcreme of wasabi - Sojasaus

- Edamame bonen voor puree en opmaak is optioneel (had ik nog over)Extra benodigdheden:


- Serveerring


Snijd de tonijn in kleine blokjes, ca. halve bij halve centimeter. Zet apart in de koelkast.

Snijd dan de overige ingrediënten zo fijn mogelijk: lente-ui, rode ui en de bieslook. Zet ook apart. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep de schil leeg met een eetlepel. Van de buitenste delen snijd je een mooi waaiertje om het bord mee op te maken straks. De rest snijden we in kleine stukjes. Mengen met kewpie mayo, beetje olijfolie en peper en zout. Dit wordt de onderste laag van de tartaar.Meng nu de tonijn met alle ingrediënten: gechopte groenten, sesam, flakes, sojasaus, sushi azijn, olie etc. Dit is een kwestie van proeven, mengen, proberen, bijstellen en repeat. Doe het in kleine beetjes want eenmaal teveel en er is geen weg meer terug.


Tevreden? Platen met die handel! Eerst een laagje avocadomix in je serveerring. Daarna de tonijn. Ongeveer 1/3 op 2/3. Aandrukken, ring eraf et voila. Maak af met je avocadowaaier. Of desgewenst met wat edamameboontjes, of nori flakes en sesamzaad. Dat is een kwestie van smaak.
6 views0 comments

Comments


bottom of page