top of page

Zalm en croute met hollandaise saus

Super makkelijk, super feestelijk, super lekker. Dat is wel een beetje de samenvatting voor zalm en croute. Behalve de hollandaise saus, maar die hoeft er niet per sé bij.Voor 2 personen:


- 400 gr zalmfilet

- 1 pakje diepvries bladerdeeg

- Verse dille

- Verse basilicum

- Ca. 50 gr boter

- 1 ei

- 1 citroen

- Grove mosterd

- Cherry tomaatjes (liefst aan de tros)


Voor de hollandaise saus:

- Ca 100 gr boter

- 3 eierdooiersHaal van tevoren de boter uit de koelkast zodat deze straks zacht is. Snijd een gelijke hoeveelheid dille en basilicum zo fijn mogelijk. Meng dit met de boter in een kommetje.

Voeg wat citroenschil raspsel toe en peper en zout naar smaak.


Snijd de zalm overdwars in twee gelijke stroken. Bestrijk één kant met het botermensgel en één kant met de mosterd. Leg op elkaar en zorg dat de dikte zo gelijk mogelijk is ivm gelijkmatige garing.
Maak met het bladerdeeg één groot geheel door met 1cm overlap de deegbladen stevig samen te drukken. Plaats de zalm erop en pak deze in. Vermijd een te dikke laag deeg bij de overlap, omdat dit anders niet goed gaart.


Leg dit op een rek met bakpapier. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Decoreer met nog wat strookjes deeg en prik enkele gaatjes voor de ontluchting. Bestrooi met grof zeezout.


In de oven op 220 graden. Goed heet, want als het te langzaam gaat sijpelt de boter weg. Leg ook de tomaatjes erbij of op een aparte tray. Lekker poffen, zodat ze mooi zoet worden.


Tik ondertussen de hollandaise Of niet. Je kunt er ook een kant-en-klaar sausje bij serveren, of wat van de overgebleven dille-basilicum boter.
Wijnsuggestie:

Chardonnay of Godello - Met dank aan AWA

24 views0 comments

Commenti


bottom of page