top of page

Zalmtartaar met alcoholvrije gin, edamame crème en ingelegde radijs

Geen betere maand dan Dry January om iets met de alcoholvrije gin van @enjoy.mesamis te doen. Maar ook buiten januari en uiteraard ook met gewone gin is dit gerecht een top begin van je diner!


Tijd: 1 uur (plus paar uur marineertijd)

Recept voor 2 personen:


Ingrediënten

  • 150 gr bio-zalm van sashimi kwaliteit (geen supermarktspul dus)

  • 100 gr edamame bonen

  • 50 ml kookroom

  • 10 radijsjes

  • 1 sjalotje

  • ½ limoen

  • 1 shotglaasje MESAMIS London Juniper (alcoholvrije gin)

  • 100 ml Uchibori sushi seasoning (of 100 ml rijstazijn, 3 el suiker en 1 tl zout mengen)

  • 2 a 3 el sojasaus

  • 1 el sesamolie

  • Zwart en/of wit sesamzaad

  • Affilla cress

  • Evt wakame zeewiersalade

 

Benodigdheden

  • Bakvorm/serveerring

  • Staafmixer

  • Mandoline

  • Zeef


Bereidingswijze

 

Zalm bereiden en marineren

  1. Snijd de zalm met een scherp dun mes ‘brunoise’

  2. Schep in een kom en voeg hier de gin, sojasaus, wat limoensap en sesamolie aan toe

  3. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast

  4. Giet hierna af want anders is je tartaar wat te vochtig

  5. Meng hier wat sesamzaad en peper en zout naar smaak aan toe

 


Ingelegde radijs

  1. Snijd dunne plakjes met de mandoline, probeer zo gelijk mogelijke plakjes te bewaren

  2. Plaats in een kommetje met de sushi dressing

Edamamebonen crème

  1. Kook de edamame gaar en giet af

  2. Voeg hier de kookroom aan toe en zet de staafmixer erin

  3. Doe eerst ongeveer de helft van je room en kijk hoe de consistentie is, je kan altijd later nog wat bijvoegen maar niet meer eruit halen

  4. Druk door een zeef en breng op smaak met wat zout en evt wat olijfolie voor smeuïgheid


Bord opmaken

  1. Plaats de ring in het midden van je bord

  2. Leg de radijsplakjes hier dakpansgewijs omheen

  3. Schep een laagje van de edamame crème in de ring en druk iets aan

  4. Schep hierna de zalmtartaar erin en druk ook iets aan. Niet té ivm uitlopend vocht.

  5. Maak af met wat sesamzaad, evt wakame en de cress

  6. Verwijder de ring en serveer direct






Wijntip:

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page