Geen betere maand dan Dry January om iets met de alcoholvrije gin van @enjoy.mesamis te doen. Maar ook buiten januari en uiteraard ook met gewone gin is dit gerecht een top begin van je diner!

Tijd: 1 uur (plus paar uur marineertijd)
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten
150 gr bio-zalm van sashimi kwaliteit (geen supermarktspul dus)
100 gr edamame bonen
50 ml kookroom
10 radijsjes
1 sjalotje
½ limoen
1 shotglaasje MESAMIS London Juniper (alcoholvrije gin)
100 ml Uchibori sushi seasoning (of 100 ml rijstazijn, 3 el suiker en 1 tl zout mengen)
2 a 3 el sojasaus
1 el sesamolie
Zwart en/of wit sesamzaad
Affilla cress
Evt wakame zeewiersalade
Benodigdheden
Bakvorm/serveerring
Staafmixer
Mandoline
Zeef

Bereidingswijze
Zalm bereiden en marineren
Snijd de zalm met een scherp dun mes ‘brunoise’
Schep in een kom en voeg hier de gin, sojasaus, wat limoensap en sesamolie aan toe
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast
Giet hierna af want anders is je tartaar wat te vochtig
Meng hier wat sesamzaad en peper en zout naar smaak aan toe

Ingelegde radijs
Snijd dunne plakjes met de mandoline, probeer zo gelijk mogelijke plakjes te bewaren
Plaats in een kommetje met de sushi dressing
Edamamebonen crème
Kook de edamame gaar en giet af
Voeg hier de kookroom aan toe en zet de staafmixer erin
Doe eerst ongeveer de helft van je room en kijk hoe de consistentie is, je kan altijd later nog wat bijvoegen maar niet meer eruit halen
Druk door een zeef en breng op smaak met wat zout en evt wat olijfolie voor smeuïgheid
Bord opmaken
Plaats de ring in het midden van je bord
Leg de radijsplakjes hier dakpansgewijs omheen
Schep een laagje van de edamame crème in de ring en druk iets aan
Schep hierna de zalmtartaar erin en druk ook iets aan. Niet té ivm uitlopend vocht.
Maak af met wat sesamzaad, evt wakame en de cress
Verwijder de ring en serveer direct



Wijntip:
Shotje MESAMIS London Juniper
Comentarios