Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken.
Recept voor 2 personen:
- 100 gr zalm (of evt gerookste zalmsnippers)
- 1/2 avocado
- 1 minikomkommer
- 25 wakame bonen
- 2 el mierikswortelpasta
- 1 el creme fraiche - 1 el Kewpie mayonaise
- 1 potje zalmeitjes
- 1/2 glas sushi seasoning
- 1/2 glas witte wijn azijn - 2 el (poeder)suiker - Garnering: dille of iets vergelijkbaars qua look
- Sojasaus Benodigdheden - Spuitzak
- Meloenlepeltje - Evt staafmixer
Start met het marineren van de komkommerplakjes. Mix hiervoor sushi-azijn met de witte wijn azijn en de suiker in een kommetje. Schaaf met een kaasschaaf over de lengte plakjes van de komkommer. Voeg deze plakken toe aan de marinade, zorg dat alles onder staat en zet bij voorkeur een nachtje weg, maar kan ook a la minute. Mix de creme fraiche, mierikswortel en wat peper en zout tot een gladde massa en leg opzij in een spuitzak. Kook de wakamebonen en maak bolletjes van de avocado met een meloenschepje.
Rangschik alle ingrediënten zoals je zelf wil en mooi vindt. Tip: oneven aantallen van ingrediënten doen het beter dan even aantallen. Lekker om de zalm sashimi in wat sojasaus te dippen. Met dank aan hetoogwilookwat.nl voor de inspiratie!
Comments