Nuggets? Daar zit toch altijd kip in? Nee dus. Kan heel goed met - ok, ietwat vlezige vis - zeeduivel. Sterker nog: wat mij betreft zelfs lekkerder. Maak er een lekkere romige frisse dip bij en een salade en je hebt een duivels lekker maal!
Voor 2 personen:
- 350 a 400 gr zeeduivel filet
- 1 a 2 eieren
- Paar augurkjes of cornichons
- Panko
- Bloem
- Klein potje creme fraiche
- Mayonaise
- Bieslook
- Scheutje melk
- Citroen
- Olijfolie (extra vergine)
- Halve fles zonnebloemolie
- Witte peper, zout
De zeeduivel nuggets: Snijd de filet in lange schuine dunne stroken. Of blokjes. Wat je zelf mooi vind. Overtollig vocht afnemen met keukenpapier.
Dan de triple treatment! Zie foto hierboven.
Bord bloem met wat zout en witte peper.
Bord met losgeklutst ei en scheutje melk.
Bord met panko.
Eerst door de bloem wentelen. Dan door het losgeklopte ei. En dan de derde: lekker stevig door de panko rollen.
Verhit de zonnebloemolie in een diepe brede (braad)pan. Flinke laag, ongeveer een halve fles. Testen met stukje broodkorst; als het bubbelt en bruist is de olie heet genoeg.
Heb je een thermometer: 180 graden aanhouden.
Niet té heet maken, anders verbrand de panko terwijl de vis nog koud is.
Bak de stukjes rondom goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe er niet teveel tegelijk want dan koelt de olie af.
De dip:
Meng de mayonaise en creme fraiche ongeveer 1 op 1. Voeg héél fijngechopte augurk, een beetje olijfolie en gesneden bieslook toe. Citroensap en witte peper erbij naar smaak. Een beetje zoals ravigottesaus.
Serveren met een frisse salade met tomaatjes en evt wat frietjes.
Wijntip: albariño of iets zwaardere chardonnay
Comments