top of page

Asperges à la flamande

Zijn ze in het seizoen dan is de klassieke à la flamande-bereiding altijd de eerste keuze om te maken. De één maakt 'm met gesmolten boter, maar de lekkerste versie is natuurlijk met versgetikte hollandaise saus. Neem die moeite en doe dat. Want dat is echt another dimension, vraag maar aan de Beastie Boys.Voor 2 personen:


- 8 a 10 witte aspegers

- 2 eieren

- 1 ons geroosterde schouderham of yorkham (de vetter de better)

- 8 a 10 krielaardappeltjes - 1/2 glas melk

- Verse bieslook

- Verse peterselie Voor de Hollandaise saus:

- 4 eieren (dooiers)

- 100 gr roomboter

- 3 el gastrique (witte wijn, azijn, sjalot, dragon, tijm, peper)
Was en schil de asperges met een kaasschaaf. Snijd daarna ongeveer 2 cm van de onderkant af. Heb je de tijd, bewaar de resten en maak er een aspergesoep van.Breng een ruime pan water met een scheut melk erbij aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 7 minuten gaar. Of beter: als je ze horizontaal met een vork optilt en ze hangen iets door zijn ze goed. Laat nog heel even nagaren. Wel zo efficient om de eieren ook meteen in de pan mee te koken, maar kan ook eerder en apart. Of als je de krieltjes kookt, kunnen ze ook in mee. Tik ondertussen de Hollandaise saus.


Snijd 1 ei in twee delen en 1 ei in kleine stukjes (soort kruimels mogen dat worden).Rol wat van de ham in rolletjes en snijd een paar plakken in kleine stukjes.Serveer zo ongeveer als op de foto en giet de Hollandaise al laatste er overheen.
27 views0 comments

Comments


bottom of page