Coquille. In Nederland ook wel bekend onder de naam sint-jakobsschelp. Ofwel; coquille Saint Jacques. Of Grote mantel, Mantelschelp of Jakobsmantel. Enfin, coquille dus. Aan de slag! Of, au travail!
- 2 coquilles (liefst in schelp ivm serveren)
- 1 plak chorizo van 0,5 cm dik
- Beurre blanc - of alleen gesmolten boter
- Posteleintakjes
- Bieslook
- Klontje boter
Indien met beurre blanc, maak deze conform mijn recept hier.
Snijd de chorizo in zo klein mogelijke dobbelsteentjes en bak ze uit.
Coquilleschelp via bovenkant openen; houd het mes tegen de platte kant van de schelp om te voorkomen dat je de coquille doormidden snijdt. De schelp gaat dan vanzelf open. Snijd het vlees op dezelfde manier van de onderkant los.
Verwijder alle overige delen, behalve het oranje deel (‘het koraal’), die kun je ook eten. Spoel alles goed na en dep droog met keukenpapier.
Was de schelpen. Voorverwarmen in de oven op ca. 80 graden voor straks.
Bak de coquilles in hete olijfolie in een koekenpan. Hooguit 2 minuten ongeveer, ze mogen iets rauw zijn van binnen. Omdraaien, gas uit en andere kant héél kort bakken. Hoeft niet bruin want deze kant komt onder.
Giet de beurre blanc of gesmolten in de bolle schelp en leg de coquille erin, garneer met uitgebakken chorizo en wat postelein takjes en gechopte bieslook. Maak af met wat zout en peper.
Wijnsuggestie:
Verdejo of een witte Rioja - Met dank aan AWA
Σχόλια