top of page

Gegrilde octopus met topinamboer, asperges en gerookte rode paprika

Aardig wat ingrediënten ja voor een voorgerecht. Maar hee, je hebt wat liggen en om te leren moet je..precies: experimenteren. Octopus eet ik het liefst als Pulpo a la Gallega, maar op deze manier is ie ook wel erg lekker!Recept voor 2 personen:


- 2 octopus poten (voorgekookt, of volg mijn recept hier)

- 1 aardpeer

- Limabonen (ca. 8, dat zijn die grote witte bonen uit blik)

- Aspergetips (ca. 4)

- Beukenzwammetjes

- 1 rode paprika

- 2 zwarte olijven

- 4 partjes artisjok in olie (uit potje)

- Verse bieslook - Witte wijn azijn of citroen - Evt chorizo (paar plakjes) - Evt Liquid Smoke (spray flesje)

- Evt bloemetje (dit was er een uit eigen tuin)


Extra benodigdheden:

- Staafmixer - Spuitzak

- Evt grillpan en/of brander


Schil en snijd de aardpeer in plakjes, liefst zo rond mogelijk. Beste nog is om ze met een vormpje uit te drukken als je dat hebt. Kook ze in water met een scheutje azijn of citroen en wat zout.

Bak de schoongemaakte en in kleine blokjes gesneden rode paprika. Mag op lekker hoog vuur. Maak af met de brander en een één spray liquid smoke. Pureer met een staafmixer en passeer door een zeef. Laat afkoelen en leg apart in een spuitzak(je).


Snijd de aspergetips schuin in kleine stukjes, bak in een koekenpan en zet evt even de brander erop. Bestrooi met grof zout. Houd alles warm in een oven op 60 graden of een warmhoudlade.Bak nu de pulpopoot in een superhete bak- of beter nog grillpan met wat olijfolie. Wat nog lekkerder is, is om dit met chorizo olie te doen. Dit verkrijg je door chorizo uit te bakken en het vet te bewaren. Maar je kunt ook gerookt parikapoeder en cayennepeper er overheen strooien.

Van de chorizoplakjes kun je weer chorizopoeder maken, ook lekker erbij.

Dien alles op naar eigen smaak en inzicht. Of zoals op de foto. En dat bloemetje dan? Ja dat was een opwelling, die zag ik groeien in de tuin en ik vond 'm wel mooi contrasteren. Wijntip: Albariño6 views0 comments

Comentários


bottom of page