Het vlees uit de poten maakte ik al eerder maar in het lijf zitten veel meer en vollere smaken.
Net zoals je uit de kop van een kreeft een mooie bisque kan maken. Ik mengde deze inhoud met wat restjes krabbenvlees, crème fraîche, wasabi mayo en mierikswortel crème.
Het zilte van de zalmeitjes gaat hier ook goed bij, net als de boterzachte lamsoor en avocado.
Een mooi voor- of lunchgerechtje!
Recept voor 2 personen:
- 1 Noordzee krab - 1/2 avocado - Wasabi mayonaise - Mierikswortel crème
- 2 tl zalmeitjes - Handje lamsoor - ca. 1 tl citroensap - Evt dille ter garnering
Extra benodigdheden: - Meloenlepeltje - Spuitzak
Kook de krab in water met wat zout of (vis)bouillon. Met de poten en een deel uit het lijf waar de poten bij elkaar komen kun je ook een heel mooi gerecht maken > klik Laat afkoelen en schraap de binnenzijde van het krabbenschild leeg. Dat is nogal een rommelig karweitje maar het is het waard! Ik kan dat hier wel helemaal gaan uitleggen, maar dat heeft Jamie Oliver al voor me gedaan in een erg duidelijke instructie video.
Meng de inhoud in een kommetje met wasabi mayo, creme fraiche, citroensap en wat olijfolie tot een mooie gladde massa. Doe dit naar smaak, dat is een beetje proeven, mengen en bijstellen.
Bak ondertussen de gewassen lamsoor op laag vuur met een klontje boter. Steek de bolletjes avocado uit en serveer met wat mierikswortel creme uit een spuitzak, zie foto.
Wijntip: Chardonnay (Chablis)
Comments