top of page

Hotate salade

Hotate is Japans voor Coquilles Saint Jacques wat weer frans is voor Sint Jakobsschelp die ook wel Grote Mantel wordt genoemd in Nederland. Volgt u het nog? Niet belangrijk natuurlijk. Wat wél belangrijk is is dat je weet dat dit een makkelijk te maken maar érg lekkere side dish is bij sushi.Recept voor 2 personen:


- 4 coquilles

- 1 klein potje zalmeitjes (let op: meestal fiks aan de prijs)

- 1/4e komkommer

- Foreway sesamzaad wit + zwart (gebrand) - Kameya Wasabi Furikake (topping met wasabi, bonito flakes en gepofte rijst)

- Kewpie mayonaise


Schil de komkommer en snijd of schaaf in dunne plakjes. Of reepjes.

Dit is het 'bedje' voor de coquilles.


Verwijder het iets wittere peesje aan de zijkant van de coquilles. Snijd overdwars in dunne ronde plakjes, ongeveer 4 per coquille. Leg per bord 8 cocuilles dakpansgewijs op de komkommer. Rangschik ze zoals jij dat mooi vind. Ik doe ook maar wat.


Schep de zalmeitjes er overheen naar smaak. Knijp hier zigzaggend de kewpie mayonaise overheen. Die heeft standaard een mooie doseertuit dus dat lukt je altijd.


Strooi hier de beide kleuren sesamzaad overheen en de wasabi furikake mix. Die is door de wasabi vrij pittig (zeker even proeven eerst).


Maak af met een partje citroen. En bv - zoals op de foto - ook een maki sushi met coquille. Die kun je evt ook nog even 'aburi' doen: grillen met een brander. Zie hier het recept voor sushirijst mocht je dit willen toevoegen.21 views0 comments

Comments


bottom of page