top of page

Gerookte palingfilet met biet, bramenreductie, balsamicostroop en ingelegd mosterdzaad

  • Geert Ploeger
  • Apr 9
  • 1 min read

Dit voorgerecht doet het altijd goed thuis. Want ziet er mooi uit én is superlekker.

Ook niet onbelangrijk: snel klaar. Je hebt er alleen wel wat chefy tools voor nodig..




Tijd: 15 minuten

Recept voor 2 personen


Ingrediënten

  • 1 palingfilet -kies een mooie uit

  • 1 grote biet - zelf koken of voorgekookt

  • 6 a 8 bramen

  • 1 tl balsamicostroop - bv van Demeter, Ekoplaza

  • 1 tl ingelegd mosterdzaad – bv Mosterd Caviaar, Kesbeke

  • Microgroente naar keuze



Benodigdheden

  • Draaiplateau

  • Kwastje

  • Zeef

  • Meloenlepeltje


Dit recept stond in een iets andere vorm al op mijn site.

Daar zat knolselderij bij. Ook lekker! >KLIK



Bereidingswijze

 

Voorbereiding

  1. Schil en kook de biet tot deze zacht is. Laat afkoelen.

  2. Kook de bramen in een heel klein laagje water en prak tot een soort jam. Laat wat inkoken en afkoelen.

 

Bramen reductie

  1. Duw de bramenreductie door een zeef, vang op in hetzelfde pannetje en kook evt nog wat in. Mag echt een beetje stroperig worden.


Paling en biet

  1. Snijd twee keer drie mooie gelijke stukjes schuin af. Smeer voor de mooi evt in met een klein beetje (olijf)olie.

  2. Schep met de meloenlepel bolletjes uit de biet.

Bord opmaken

  1. Plaats het bord op een draaiplateau en draai met een kwast de bramenreductie in een mooie driekwart cirkel. Lukt ie niet? Gewoon afspoelen en herkansing 

  2. Plaats de paling, biet en het mosterdzaad.

  3. Maak af met wat takjes of blaadjes microgroente en druppel als laatste wat balsamicostroop erbij.


Wijntip: Pinot Noir. Of als je het Duits wil houden Spätburgunder.



 

 

 

 

Commentaires


bottom of page