top of page

Risotto nero al polpo met saffraan-hollandaise saus

Gegrilde pulpo met risotto, bereid in z'n eigen verdedigingsmechnisme. Afgemaakt met fris-zuur ingelegd dulse zeewier en saffraan-Hollandaise.Recept voor 2 personen:


- 2 octopus poten (vraag je visboer naar een duopus)

- 150 gr risotto

- 2 sjalotjes

- 2 teentjes knoflook

- 1/2 potje inktvis inkt (potje van 20g, verkrijgbaar bij de Hanos) - 25 gr Parmezaanse kaas - Gerookte paprikapoeder - Paar steeltjes waterkers


- 2 eierdooiers

- 2 el witte wijnazijn - 1 tl Dijon mosterd - 2 el extra vergine olijfolie (ongeveer) - Plukje saffraan - 30 gr dulse (rood zeewier, verkrijgbaar bij de EkoPlaza) - 2 el witte wijnazijn - 2 el sojasaus - 1 el suiker Geen ingrediëntenfoto dit keer want ik ben met dit gerecht wat gaan experimenteren op basis van een gerecht dat ik voorbij zag komen op Great British Chefs.

De eerste voorbereidingen:

leg het dulse zeewier weg in de azijn, soja en suiker. Laat dit een paar uur intrekken, hoe langer hoe beter. Voeg de saffraan toe aan de azijn en zet opzij voor minstens een uur.

Dan de rest: Kook dan de pulpo poten > recept vind je hier. Maar je kunt deze ook gewoon voorgekookt kopen van prima kwaliteit. Bij de Hanos of de grotere Albert Heijns. Maar extra credits als je ze zelf maakt! Maak de inkt-risotto ook volgens recept, maar voeg er in dit geval wat Parmezaanse kaas aan toe. Dan de saffraan-Hollandaise. Voeg de saffraan toe aan de azijn en zet een uurtje opzij. Verwijder na dit uur de saffraan draadjes en houd de azijn apart. Splits twee eieren en voeg de dooiers samen met de azijn en de mosterd en verwarm dit au bain-marie, al kloppend met een garde. Als dit wat is opgestijfd - je moet als je de garde optilt puntjes zien in je saus - giet je er langzaam wat olie bij tot een mooie gladde saus. Laat iets afkoelen en schep over in een spuitzak. Dan de dulse; giet dit af in een zeef en laat goed uitlekken. Leg opzij voor de garnering straks. Bak de pulpo poten in een sizzling hete koekenpan in wat olijfolie. Snijd de poten in 3 delen en schep de risotto op een voorverwarmd bord. Plaats de poten hierop en garneer met wat dulse en waterkers. Spuit wat ronde bolletjes van de saffraan-hollandaise er omheen en maak af met wat parpikapoeder en gerookt zeezout (Maldon). Enjoy!
28 views0 comments

コメント


bottom of page