Tartaar van zalm met mango, avocado en koriander & ingelegde radijs
- Geert Ploeger
- Sep 15
- 2 min read
Op zoek naar een snel, lekker én makkelijk voorgerechtje? Maak dan dit! Mooie smaken combinatie van de zachte zalm, het zoete van de mango en het romige van de avocado. Plus frisse citroensmaak en een vleugje koriander. De ingelegde radijsjes maken het compleet.

Tijd: ca. 30 minuten (maar idealiter iets meer ivm inleggen radijsplakjes)Recept voor 2 personen
Ingrediënten
150 gr verse zalm (sashimi kwaliteit)
1 eetrijpe mango
1 avocado
1 citroen
Ca. 8 radijsjes
Sushi dressing (Uchibori Sushi Seasoning, 360ml)
Paar takjes koriander
(Zwart) sesamzaad
Peper en zout
Optioneel: bruine suiker
Benodigdheden
Mandoline
Steekring

Bereidingswijze
De radijsjes
Maak deze als eerste want het liefst wil je deze een paar uur laten marineren.
Slice de radijsjes met een mandoline in dunne plakjes. Kan ook met een goed scherp mes uiteraard. Gooi begin en uiteinde weg, het liefst heb je zo gelijk mogelijke slices.
Leg in een schaaltje en giet hier de sushi dressing bij zodat alles net onder staat.
Laat trekken en laat ze straks net voor het serveren eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
De tartaar
Snijd de zalm in kleine blokjes en sprenkel hier het sap van ongeveer een halve citroen overheen. De zalm zal hierdoor ook wat garen – ceviche stijl.
Snijd een halve mango en halve avocado (dit is een beetje naar eigen smaak) en meng dit er ook doorheen.
Ook de sesamzaadjes en de fijngesneden koriander, ook dit is een beetje naar eigen smaak te doseren.
Breng op smaak met zout, peper en evt wat bruine suiker. Dat laatste is ook naar eigen smaak. De mango heeft ook al iets zoets, maar soms kan het wat extra gebruiken.
Platen
Plaats de steekring op je bord en leg hier dakpansgewijs de (uitgelekte) radijsplakjes omheen.
Schep de tartaar in de ring. Druk voorzichtig ietsjes aan, niet teveel anders loopt het sap onder de ring door.
Maak af met een blaadje koriander.
Een variant op dit gerecht vind je hier op mijn site.
Wijntip: Gavi of Vermentino







Comments