top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Zeeduivel met boleet, pastinaak, zoete aardappel en lamsoor
Lelijke vis. Mooie smaak. Dat vat de zeeduivel wel zo'n beetje samen. Een mooie stevige structuur, bijna als kip. En een niet zo vissige...


Makreel nigiri (saba)
Makreel zal menigeen kennen in gerookte vorm, maar wat minder in rauwe vorm. En dan wel als sushi en ingelegd in azijn. Breng daar...


Flank steak van de Bastard - asian style
Flank steak gemarineerd in een aziatische marinade, lekker afgegrild met eikenhout snippers op de Black Bastard. Gecompleteerd met fried...


Picanha met chimichurri, witte bonensalade en zoete aardappel
Picanha, ofwel staartstuk is een deel van het rund dat erg populair is in Portugal en Brazilië. Staartstuk is het driehoekvormige deel...


Gevulde Noordzeekrab met lamsoor, zalmeitjes en avocado
Het vlees uit de poten maakte ik al eerder maar in het lijf zitten veel meer en vollere smaken. Net zoals je uit de kop van een kreeft...


Kalfs peeseind low 'n slow van the Bastard
Een variant op de kalfswang die ik al eens eerder op dezelfde manier maakte. Maar dit stuk kost beduidend minder maar is zéér de moeite...


Rubeye - ribeye met een rub, van the Bastard
Eens een keer een andere manier van ribeye maken op de BBQ. Meestal gebruik ik alleen peper en zout en grill ik ze af. Ditmaal gebruikte...


Tagliolini al tartufo
Tijdens mijn zomervakantie trok ik een maand door Toscane en Piemonte. Dé plek voor truffels. En laat één van mijn favoriete...


Saté ayam met fried rice
Ofwel kipsaté. En die gaan we natuurlijk niet verzuipen in de Wijko. Neen! Dat verdient toch mínstens een mooie marinade van een dag. En...


Lamsoor met kreeft
Gerecht nummer 4 van dit vierluik. Een tussen- of voorgerechtje waar je op een heel lekkere manier je restjes kreeft kunt verwerken. Het...


Kreeftenstaart met lamsoor en geklaarde boter
Gerecht nummer 3 in dit vierluik van kreeft (zie eerdere twee voorgaande recepten). Waarbij dit eigenlijk de piece is omdat de staart...


Kreeftenpoot met bisque en lamsoor
Gerecht nummer 2 van dit vierluik. Misschien toch wel het lekkerste deel van de kreeft! Lauwwarm geserveerd met een shotje bisque...


Kreeftenbisque
Gerecht nummer 1 van dit vierluik. Over de oorsprong van bisque is nogal wat onenigheid. Sommige zeggen dat het een verbastering is van...


Carabiñero met bisque-hollandaise
Carabiñero is - naast langoustine en kreeft - mijn favoriete seafood ingrediënt. Helaas tamelijk prijzig en lastig te verkrijgen, dus áls...


Butter chicken - Murg makhani
De Indiase keuken had ik me nog nooit aan gewaagd, dus dat werd hoog tijd. Thuis kwam meermaals het verzoek om butter chicken, dus hop de...


Noordzeekrab salade met witlof en avocado
Krabben zijn er in veel soorten en maten. Zelf ving - en at - ik vaak spinkrab (araignée) en de Noordzee krab op mijn vroegere vakanties....


Palingfilet met asperge, erwtenpuree en beurre blanc
Al dente asperges, afgebakken in wagyu rib-eye vet. Voor een fijne extra smaakdimensie! Dat laatste had ik over, dus schrik niet..je...


A5 wagyu ribeye, aardappel gratin en doperwten crème
Een mooi stukje wagyu ribeye met prachtige marbling, kort aangeschroeid in een sizzling hete koekenpan. Met daarnaast gratin dauphinois...


Aziatische ribeye met fried rice, ingelegde komkommer en haricots verts
Een goeie mooie dry aged ribeye hoef je in principe niet zoveel mee te doen. Maar er zij́n uitzonderingen! Voor deze overheerlijke...


Pulpo van de Bastard met rode paprikapuree en romige aardappelcrème
Een eigen interpretatie op één van m'n favoriete gerechten; Pulpo a la Gallega. De drie belangrijkste smaken daaruit - pulpo, aardappel...


Griet met beurre blanc, quenelle van aardappel, groene asperges en dubbelgedopte tuinbonen
Griet is familie van de tarbot en komt daar qua smaak erg mee overeen. Maar de griet is vaak wel iets zachter en verfijnder van structuur...


Lamsrack met ras el hanout-bloemkool, parelcouscous, tahini saus en granaatappel
Een mooi gerecht om mee te bewijzen dat bloemkool helemaal niet saai hoeft te zijn. De Marokkaanse kruiden ras el hanout ('het beste van...


Tomahawk caveman style met gratin, bimi en gepofte knoflook
Ga terug in de tijd en laat de Fred Flintstone in je los! Gooi je steak gewoon in het open vuur, zonder grillrooster. Het vuur en de as...


Hangop met vlierbloesemsiroop en bosvruchten
Een nagerecht geïnspireerd op een koken in de natuur-workshop die ik deed bij De Natuurkok. Daar leerde ik oa dat vlierbloesem en de...
bottom of page


