top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten, foto's en video's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Kerstrecept 9 van 9 - Pavlova met hangop, mango en passievrucht
Een feestelijke afsluiter met een klein tropisch randje, als mooi contrast met de kerst. Schrik niet, de merenguebodem haal je...
71 views
0 comments


Zalm, avocado, mierikswortelcrème en edamame bonen
Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken. Tijd: 30 min. (plus een halve dag...
72 views
0 comments


Wagyu & Pearls
Een mooi en luxe voorgerecht met A5 wagyu en kaviaar. Je kunt de wagyu snijden uit bv een ribeye maar Beef Boutique heeft handige...
164 views
0 comments


Coquille met crème van pastinaak, beurre blanc en zalmeitjes
Coquilles-Saint-Jacques , Sint-Jacobs schelp, Grote Mantel of in horecakeukens vaak 'nootjes' genoemd. Veel namen, maar je kunt er ook...
90 views
1 comment


Risotto nero met gamba, pijlinktvis en peterselie-citroen olie
Of in mooier Italiaans: Risotto al nero di seppia con gamberi . Ja da’s een hele mond vol. Net als dit gerecht, waar lekker veel smaken...
53 views
0 comments


Flat iron steak met hasselback aardappel en groene asperge
Bij sukade denk je meteen aan suddervlees. Deels terecht. Maar als je er wat tijd insteekt en het splitst wordt het pas écht mooi! Er...
85 views
0 comments


Pulpo met paprika crème, limabonen, aspergetips en aardappel
Geïnspireerd op ‘Pulpo a la Gallega’ of ‘Polbo á feira’. Maar naast de paprika en aardappel nu ook lima- en zwarte bonen en aspergetips....
53 views
0 comments


Limoncello-kip met risotto, beukenzwam, pied de mouton en venkel
Limoncello is lekker om te drinken maar zéker ook om te verwerken in een gerecht. Het fris-zure smaakkarakter gaat mooi samen met de...
112 views
0 comments


Kalfswang met pompoen, paddestoelen en rodewijnsaus
Kalfswang - of Guancia di vitello in het Italiaans - is een heerlijk slowfood gerecht. Ik maakte 'm zo herfstig mogelijk, met een stevige...
155 views
0 comments


Reverse sear Tri-Tip van The Bastard met fried rice, bimi en aubergine
Tri-tip - ook wel liesstuk, slip van de lende, of ezeltje genoemd - heeft zijn naam te danken aan de vorm: driehoekig en puntig. Vandaar...
53 views
0 comments


Gerookte eendenborst met rode biet en shiitake
Eendenborst. Mals, sappig en met een heerlijke vetrand. Helemaal als je ‘m rookt. En dat deed ik in dit geval. Met een Cameron rookoven...
99 views
0 comments


Rogvleugel met groene asperges, lamsoor, aardappeltjes en beurre blanc
Rogvleugel is een wat atypische vis; door het kraakbeen heb je geen gedoe met graten maar toch mooi en mals wit visvlees op je bord. Erg...
55 views
0 comments


Eendenborst met witlof, pastinaak en morilles in rode port saus
Weer zo'n fijne herfstbeuker! Eend is toch wel heel erg lekker zo met al die aardse smaken van paddestoelen en de rode port saus, gemaakt...
119 views
0 comments


Hertenbiefstuk met rode portsaus, tamme kastanjepuree, schorseneren en wortel
Een extra herfstig gerecht, met wild, vergeten groente én zelfgeraapte tamme kastanjes. Recept voor 2 personen: - 2 hertenbiefstukjes...
197 views
0 comments


Coquille met beurre noisette, pastinaak puree en cantharellen
Een tamelijk eenvoudig te maken voorgerechtje waarin alle smaken mooi op elkaar aansluiten. Recept voor 2 personen: - 2 coquilles - 10 a...
139 views
0 comments


Gerookte eendenborst filet met verse vijgen, rode port saus, druiven en shii take
Eendenborst. Mals, sappig en met een heerlijke vetrand. Helemaal als je ‘m rookt. En dat deed ik in dit geval. Met een Cameron rookoven...
191 views
0 comments


Zeeduivel met boleet, pastinaak, zoete aardappel en lamsoor
Lelijke vis. Mooie smaak. Dat vat de zeeduivel wel zo'n beetje samen. Een mooie stevige structuur, bijna als kip. En een niet zo vissige...
76 views
0 comments


Makreel nigiri (saba)
Makreel zal menigeen kennen in gerookte vorm, maar wat minder in rauwe vorm. En dan wel als sushi en ingelegd in azijn. Breng daar...
47 views
0 comments


Flank steak van de Bastard - asian style
Flank steak gemarineerd in een aziatische marinade, lekker afgegrild met eikenhout snippers op de Black Bastard. Gecompleteerd met fried...
49 views
0 comments


Picanha met chimichurri, witte bonensalade en zoete aardappel
Picanha, ofwel staartstuk is een deel van het rund dat erg populair is in Portugal en Brazilië. Staartstuk is het driehoekvormige deel...
55 views
0 comments


Gevulde Noordzeekrab met lamsoor, zalmeitjes en avocado
Het vlees uit de poten maakte ik al eerder maar in het lijf zitten veel meer en vollere smaken. Net zoals je uit de kop van een kreeft...
32 views
0 comments


Kalfs peeseind low 'n slow van the Bastard
Een variant op de kalfswang die ik al eens eerder op dezelfde manier maakte. Maar dit stuk kost beduidend minder maar is zéér de moeite...
32 views
0 comments


Rubeye - ribeye met een rub, van the Bastard
Eens een keer een andere manier van ribeye maken op de BBQ. Meestal gebruik ik alleen peper en zout en grill ik ze af. Ditmaal gebruikte...
47 views
0 comments


Tagliolini al tartufo
Tijdens mijn zomervakantie trok ik een maand door Toscane en Piemonte. Dé plek voor truffels. En laat één van mijn favoriete...
117 views
0 comments
bottom of page