top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Kerstrecept 1 van 9 - Steak tartare met parmezaan crust en balsamicostroop
Een heerlijke starter voor je kerstdiner. Feestelijk opgemaakt met een kwarteleitje, fris-zoete balsamico stroop, toastjes en krokante...
Â
Â
Â


Kerstrecept 2 van 9 - Coquille met beurre noisette, pastinaak crème en macadamia crumble
Een mooi gebalanceerd voorgerecht waar verschillende nootachtige en zoete smaken elkaar ontmoeten. Het zachtzoete van de coquille, de...
Â
Â
Â


Kerstrecept 3 van 9 - Romige soep van gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en Friese geitenkaasblokjes
Begin je avond met deze fluweelzachte soep van in de oven gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en lichtpittige feta. Tijd: 1 uur Recept...
Â
Â
Â


Kerstrecept 4 van 9 - Heilbot met beurre blanc, aardappel-pastinaak crème en romanesco
Een heerlijk hoofdgerecht met heilbot en de zacht-frisse smaak van beurre blanc .Met een lichtzoete tegenhanger van pastinaak-aardappel...
Â
Â
Â


Kerstrecept 5 van 9 - Eendenborst filet met aardappel-pastinaak puree, morilles, gesmoorde witlof en rode portsaus
Eendenborstfilet is een supercombinatie met de fluweelzachte rode portsaus en de morilles. Het zoetje van de saus sluit mooi aan op de...
Â
Â
Â


Kerstrecept 6 van 9 - Paddenstoelenrisotto
Een prachtig vegetarisch hoofdgerecht met verfijnde smaken en vol met umami. De keuze voor welke paddestoelen is persoonlijk, laat je...
Â
Â
Â


Kerstrecept 7 van 9 - Drie smaken macarons met snelle cheesecake en bosvruchten
Met dit nagerecht pak je gegarandeerd feestelijk uit! En toch is het een supersimpel te maken gerecht, waar veel smaken en texturen...
Â
Â
Â


Kerstrecept 8 van 9 - Amandelslof met slagroom-mascarpone vulling, mango en granaatappelpitjes
Een eenvoudig te bereiden nagerecht met heerlijke smaken en texturen. De heerlijke amandelbodem met het romige van de mascarpone....
Â
Â
Â


Kerstrecept 9 van 9 - Pavlova met hangop, mango en passievrucht
Een feestelijke afsluiter met een klein tropisch randje, als mooi contrast met de kerst. Schrik niet, de merenguebodem haal je...
Â
Â
Â


Zalm, avocado, mierikswortelcrème en edamame bonen
Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken. Tijd: 30 min. (plus een halve dag...
Â
Â
Â


Wagyu & Pearls
Een mooi en luxe voorgerecht met A5 wagyu en kaviaar. Je kunt de wagyu snijden uit bv een ribeye maar Beef Boutique heeft handige...
Â
Â
Â


Coquille met crème van pastinaak, beurre blanc en zalmeitjes
Coquilles-Saint-Jacques , Sint-Jacobs schelp, Grote Mantel of in horecakeukens vaak 'nootjes' genoemd. Veel namen, maar je kunt er ook...
Â
Â
Â


Risotto nero met gamba, pijlinktvis en peterselie-citroen olie
Of in mooier Italiaans: Risotto al nero di seppia con gamberi . Ja da’s een hele mond vol. Net als dit gerecht, waar lekker veel smaken...
Â
Â
Â


Flat iron steak met hasselback aardappel en groene asperge
Bij sukade denk je meteen aan suddervlees. Deels terecht. Maar als je er wat tijd insteekt en het splitst wordt het pas écht mooi! Er...
Â
Â
Â


Pulpo met paprika crème, limabonen, aspergetips en aardappel
Geïnspireerd op ‘Pulpo a la Gallega’ of ‘Polbo á feira’. Maar naast de paprika en aardappel nu ook lima- en zwarte bonen en aspergetips....
Â
Â
Â


Limoncello-kip met risotto, beukenzwam, pied de mouton en venkel
Limoncello is lekker om te drinken maar zéker ook om te verwerken in een gerecht. Het fris-zure smaakkarakter gaat mooi samen met de...
Â
Â
Â


Kalfswang met pompoen, paddestoelen en rodewijnsaus
Kalfswang - of Guancia di vitello in het Italiaans - is een heerlijk slowfood gerecht. Ik maakte 'm zo herfstig mogelijk, met een stevige...
Â
Â
Â


Reverse sear Tri-Tip van The Bastard met fried rice, bimi en aubergine
Tri-tip - ook wel liesstuk, slip van de lende, of ezeltje genoemd - heeft zijn naam te danken aan de vorm: driehoekig en puntig. Vandaar...
Â
Â
Â


Gerookte eendenborst met rode biet en shiitake
Eendenborst. Mals, sappig en met een heerlijke vetrand. Helemaal als je ‘m rookt. En dat deed ik in dit geval. Met een Cameron rookoven...
Â
Â
Â


Rogvleugel met groene asperges, lamsoor, aardappeltjes en beurre blanc
Rogvleugel is een wat atypische vis; door het kraakbeen heb je geen gedoe met graten maar toch mooi en mals wit visvlees op je bord. Erg...
Â
Â
Â


Eendenborst met witlof, pastinaak en morilles in rode port saus
Weer zo'n fijne herfstbeuker! Eend is toch wel heel erg lekker zo met al die aardse smaken van paddestoelen en de rode port saus, gemaakt...
Â
Â
Â


Hertenbiefstuk met rode portsaus, tamme kastanjepuree, schorseneren en wortel
Een extra herfstig gerecht, met wild, vergeten groente én zelfgeraapte tamme kastanjes. Recept voor 2 personen: - 2 hertenbiefstukjes...
Â
Â
Â


Coquille met beurre noisette, pastinaak puree en cantharellen
Een tamelijk eenvoudig te maken voorgerechtje waarin alle smaken mooi op elkaar aansluiten. Recept voor 2 personen: - 2 coquilles - 10 a...
Â
Â
Â


Gerookte eendenborst filet met verse vijgen, rode port saus, druiven en shii take
Eendenborst. Mals, sappig en met een heerlijke vetrand. Helemaal als je ‘m rookt. En dat deed ik in dit geval. Met een Cameron rookoven...
Â
Â
Â
bottom of page


