top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Kippendij in room-dragonsaus (poulet à l’estragon)
Wist je dat de kip de meest voorkomende vogel op aarde is? Met 21 miljard zijn er bijna drie keer zoveel kippen als mensen. Na dit...
Â
Â
Â


Moussaka
De originele Griekse moussaka is afkomstig van de Griekse kok Tselementes. Het woord moussaka komt uit het Arabisch. De betekenis is...
Â
Â
Â


Tagliatelle alla Carbonara
Pasta carbonara. Lekker, met room en spekjes. Room? Nee natuurlijk niet, ongelukkige! En ook geen spekjes. Maar guanciale . Varkenswang...
Â
Â
Â


Empanada gallega - met tonijn
De Empanada is typisch Galicisch. Een plek waar wij vroeger vaak op zomervakantie gingen en zodoende heb ik er heel wat geproefd. Dit is...
Â
Â
Â


Spaghetti vongole
Of tagliatelle vongole. Of spaghetti kokole. Kortom, kies de pastavorm die je wil. En als je geen vongole (venusschelpen) kunt vinden is...
Â
Â
Â


Goulash met tagliatelle
Spreek uit 'koejasj'. Een erg smaakvol stoofgerecht uit Hongarije. Comfort food in optima forma. In heel Centraal-Europa en de Balkan is...
Â
Â
Â


Heilbot met dubbel gedopte tuinbonen en lamsoor
De heilbot kan (mits je 'm niet verwerkt in dit recept) enorm groot worden, tot wel viereneenhalve meter! Vandaag pakken we dat iets...
Â
Â
Â


Gepofte tamme kastanjes met kruiden-knoflook boter
Lees je dit in oktober dan heb je geluk; want dat is het tamme kastanje seizoen! Van die groene, stekelige bolletjes. Maar laat je daar...
Â
Â
Â


Hazenpeper
Een kerstklassieker. Voor mij een mooie jeugdherinnering aan mijn oma. Die iedere kerst een heerlijke hazenpeper maakte. Die ze - heel...
Â
Â
Â


Bearnaise of Hollandaise saus
Hollandaisesaus is ontwikkeld binnen de Franse keuken, maar mogelijk is een eerste versie geïmporteerd uit Nederland. Volgens kenners...
Â
Â
Â


Kastanjepuree
Tamme kastanjes werde n vroeger gezien als armeluisvoedsel: Arme lieden, welke in het gebergt wonen, gebruyken uyt nood deeze vruchten,...
Â
Â
Â


Doe langer met je kruiden
Een simpele maar handige tip; als je een bos verse kruiden hebt, plaats ze dan in een (hoge) beker met water. In plaats van ze na een...
Â
Â
Â


Gamba's met knoflook en peterselie
Of gambas al ajillo op z'n Spaans. Muy facil om te maken en altijd een succes. Wel behoorlijk vullend door het brood en de olie, dus niet...
Â
Â
Â


Maak van je snijplank geen glijplank
Je kent het wel; sta je verwoed een teentje knoflook te hakken, glijdt je snijplank alle kanten op. Simpele truc: maak een velletje...
Â
Â
Â


Jus (lopend meeltje aka Dikke Willem)
Een superhandig recept om een snele jus te maken voor bij bijvoorbeeld gehaktballen. Het is een saus die bestaat water, gebruinde bloem,...
Â
Â
Â


Knoflook fijnsnijden
Hoe meer cellen je breekt hoe scherper de smaak wordt. Met persen of raspen krijg je dus de sterkste smaak. Maar soms wil je 'm iets...
Â
Â
Â


Gehaktballen (sudder of braad)
De geschiedenis van de gehaktbal gaat terug tot de 17de eeuw, toen de voorloper van onze bal nog 'frickedil' heette en als platte schijf...
Â
Â
Â


Sperziebonen met sjalotjes in boter
Sperziebonen werden vroeger aspergieboontjes genoemd. En ze werden net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat gegeten. Weet je...
Â
Â
Â


Zoete rode uien-jus aka Sjieke Willem
Wel ballen maar geen jus? Dan is dit een erg lekker recept. Een fluweelzachte saus die zoet, zout én een tikje pittig is. Recept voor...
Â
Â
Â


Kitchen tools
Goed gereedschap is het halve werk. Geldt ook in de keuken. Scherpe messen, fijne pannen, pastamachine, staafmixer etc. Onderstaand wat...
Â
Â
Â
bottom of page








