top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten, foto's en video's die je een kijkje in mijn keuken geven. Mijn streven is thuis te koken op restaurant niveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Pasta (algemeen)
Hoe maak je een Italiaan kwaad? Pasta met een mes in stukken snijden en daarna met een lepel naar binnen werken. Hoe maak je een Italiaan...
49 views0 comments


Sushi (maki - nigiri)
Toen de mensheid nog geen koelkast had uitgevonden werd rauwe vis verpakt in een laag gefermenteerde rijst. Om zo de vis langer houdbaar...
62 views0 comments


Oesters
Ok, maar welke dan? Mijn all-time favourite is toch wel de Gillardeau. En zeker ook de Ierse oesters, vaak ook aangeduid met 'Umami...
52 views0 comments


Cote de Boeuf
De Côte de Boeuf. Met beginkapitalen ja. Hét pièce de resistance van een geslaagde avond. Van (o.a.) Black Angus, Simmentaler, Rubia...
59 views0 comments


Asperges met krieltjes en hollandaise saus
De meest traditionele - en lekkerste - manier. Met ei, ham, aardappeltjes, geklaarde boter én om het echt af te maken: hollandaise saus!...
13 views0 comments


Crêpes suzette
Ooit mocht een 15-jarig keukenhulpje een dessert maken voor de prins van Wales en zijn vrouw Susanne, Suzette in het Frans. De pannenkoek...
34 views0 comments


Gegratineerde oesters (Rockefeller)
Het recept van oesters 'Rockefeller' komt oorspronkelijk uit New Orleans. Het plan was escargots te maken, maar de slakken waren op....
34 views0 comments


Salade met zachte geitenkaas en honingamandelen
Een frisse salade met lekker veel verschillende smaken en texturen. Zoet, zout, hard, zacht. Vrij vol qua ingrediënten, dus je kunt er...
20 views0 comments


Bavette met foie gras en bearnaise
Sommige mensen zullen om begrijpelijke redenen dit recept wegswipen. Foie gras. Zo controversieel als het is, zo lekker is het. Dus heel...
22 views0 comments


Roseval aardappels met rode ui, knoflook en kruiden uit de oven
Als side dish of als ovenschotel naast bijvoorbeeld Cote de Boeuf met bearnaise. Recept voor 4 personen: - Ca 15 roseval aardappels - 4...
28 views0 comments


Mosselen met frietjes
Ofwel Moules-frites. Veel gegeten in België en Noord Frankrijk. Kort gekookt in witte wijn samen met typische mosselgroenten zoals...
13 views0 comments


Short ribs van de Bastard met gepofte aardappel en shiitake
Spare ribs. Maar dan van rund. En lekkerder dan op deze manier ga je ze niet krijgen. Door de hoeveelheid intramusculair vet - de dunne...
59 views1 comment


Hotate salade
Hotate is Japans voor Coquilles Saint Jacques wat weer frans is voor Sint Jakobsschelp die ook wel Grote Mantel wordt genoemd in...
24 views0 comments


Kreeft met kreeftenmayo op brioche brood
Brioche is een traditionele begeleider van foie gras. Maar gaat ook erg goed met kreeft - wat overigens ook weer erg goed met foie gras...
43 views0 comments


Tong à la meunière
That tong tetongtong tong! Maar dan a la meunière – ofwel 'op de wijze van de molenaarsvrouw'. Vanwege het gebruik van bloem bij het...
27 views0 comments


Risotto met gamba, lamsoor en zeekraal (risotto ai frutti di mare)
Over wie het gerecht risotto heeft uitgevonden wordt door de Italianen nog altijd (met veel handgebaren) gediscussieerd. Over de...
20 views0 comments


Pizza a la Bastard
Naast vis en vlees kun je ook pizza's maken op je kamado. Niet makkelijk, wél de moeite waard. Als je het goed doet gaat het echt...
64 views0 comments


Shotje kreeftenbisque
Bisque. Da's Frans voor absurd lekkere, volle, krachtige soep. Gemaakt van schaaldieren, dus van bijvoorbeeld garnalen, langoustines,...
57 views0 comments


Fried rice met spekjes, gember en lente ui
Fried rice. Of gebakken rijst. Of nasi goreng. In feite een recept om restjes rijst met wat smaakmakers op te bakken zodat je die niet...
36 views0 comments


Gegratineerde mosselen
Meestal houd je na een avondje mosselen wel iets over. Dan is dit recept ideaal voor de volgende dag. In feite niets meer dan je oude...
6 views0 comments


Zalm en croute met hollandaise saus
Super makkelijk, super feestelijk, super lekker. Dat is wel een beetje de samenvatting voor zalm en croute. Behalve de hollandaise saus,...
34 views0 comments


Vanilleijs met sinaasappel en munt
Het eerste vanille-roomijs is in 1686 ontstaan in Parijs. Maar wél gemaakt door een Siciliaan. Hij creëerde een bevroren mengsel van...
30 views0 comments


Groene curry met kip en rijst
Een retourtje Bankgok kost je al snel €700. Maar voor een fractie van dit bedrag kun je je ook al in Thailand wanen. Ga gewoon culinair...
25 views0 comments
bottom of page