top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Coquille met erwtenpuree en zoete aardappel
Delicaat, zacht en zoet. De coquille aka Sint Jakobsschelp. Ideaal voor een voorgerecht en zowel rauw als gebakken lekker. Dus, waarom...
Â
Â
Â


Aburi sushi van zalm en ribeye
Konnichiwa! Naast mijn 'gewone' sushi recept gaan we vandaag even vlammen! Met een crème brûlée-brander wel te verstaan. Een makkelijke...
Â
Â
Â


Steak tartare
Een Franse klassieker. Vroeger bekend als steack à l’Americaine. Rauw vlees met een rauw ei. Soms verving men in Parijs het rauwe ei,...
Â
Â
Â


Kalfswang van de Bastard met pappardelle
Kalfswangen zijn voortdurend in beweging tijdens het (her)kauwen en bevatten daarom veel bindweefsel. Dit bindweefsel wordt door low 'n...
Â
Â
Â


Rode poon met avocado, grapefruit en komkommer
Een recept dat ik in 2020 maakte voor kerst maar waar ik alleen het eindresultaat van op de foto heb. Geïnspireerd op een Belgisch...
Â
Â
Â


Tagliatelle met zalm-spinazie roomsaus
Makkelijk, snel en lekker! Ok, als je de pasta zelf maakt duurt het iets langer, maar dan wordt ie wel nóg lekkerder. Recept voor 2...
Â
Â
Â


Eendenborst filet met rode wijnsaus, shiitake en wortel
Dit is er weer eendje voor in de winter! Gebruik het vet dat in de pan loopt als bakvet. Voor extra veel smaak. Daarbij zit eend...
Â
Â
Â


Ovenschotel van tri-colore wortel, knolselderij en ui
Als side dish of als ovenschotel naast bijvoorbeeld Cote de Boeuf met bearnaise. Recept voor 4 personen: - Ca 10 gekleurde wortelen...
Â
Â
Â


Coquille met beurre blanc en chorizo
Coquille. In Nederland ook wel bekend onder de naam sint-jakobsschelp. Ofwel; coquille Saint Jacques. Of Grote mantel, Mantelschelp of...
Â
Â
Â


Lasagna
Of completer: 'lasagne al forno' (bladen uit de oven). Hoewel lasagna een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland....
Â
Â
Â


Confit de canard met tamme kastanje puree
En nóg een Franse klassieker voor je bakkes.. confit de canard! Of in minder klinkend Nederlands: gekonfijte eendenbout. Gezouten vlees...
Â
Â
Â


Gratin dauphinois
Aardappelgratin is een typische all-time favourite. In elke Franse bistro staat 'ie wel op het menu en bij mij vaak op tafel. Recept voor...
Â
Â
Â


Pulpo a la gallega
Deze mocht niet ontbreken. Eén van de gerechten waar ik de beste herinneringen aan heb, vanwege de vakanties naar Galicia in Spanje...
Â
Â
Â


Mango-kip-avocado salade met honingmosterd dressing
Een eenvoudige salade die het altijd goed doet als voorafje. En in 10 minuten klaar. Zoet, zout, pittig, stevig en zacht. Alles in één....
Â
Â
Â


Bouillabaise
Afkomstig uit Marseille en vaak bestempeld als vissoep. Maar dat kopt niet. Het is een gerecht van gekookte vis met soep als bijproduct....
Â
Â
Â


Pasta (algemeen)
Hoe maak je een Italiaan kwaad? Pasta met een mes in stukken snijden en daarna met een lepel naar binnen werken. Hoe maak je een Italiaan...
Â
Â
Â


Sushi (maki - nigiri)
Toen de mensheid nog geen koelkast had uitgevonden werd rauwe vis verpakt in een laag gefermenteerde rijst. Om zo de vis langer houdbaar...
Â
Â
Â


Oesters
Ok, maar welke dan? Mijn all-time favourite is toch wel de Gillardeau. En zeker ook de Ierse oesters, vaak ook aangeduid met 'Umami...
Â
Â
Â


Cote de Boeuf
De Côte de Boeuf. Met beginkapitalen ja. Hét pièce de resistance van een geslaagde avond. Van (o.a.) Black Angus, Simmentaler, Rubia...
Â
Â
Â


Asperges met krieltjes en hollandaise saus
De meest traditionele - en lekkerste - manier. Met ei, ham, aardappeltjes, geklaarde boter én om het echt af te maken: hollandaise saus!...
Â
Â
Â


Crêpes suzette
Ooit mocht een 15-jarig keukenhulpje een dessert maken voor de prins van Wales en zijn vrouw Susanne, Suzette in het Frans. De pannenkoek...
Â
Â
Â


Gegratineerde oesters (Rockefeller)
Het recept van oesters 'Rockefeller' komt oorspronkelijk uit New Orleans. Het plan was escargots te maken, maar de slakken waren op....
Â
Â
Â


Salade met zachte geitenkaas en honingamandelen
Een frisse salade met lekker veel verschillende smaken en texturen. Zoet, zout, hard, zacht. Vrij vol qua ingrediënten, dus je kunt er...
Â
Â
Â


Bavette met foie gras en bearnaise
Sommige mensen zullen om begrijpelijke redenen dit recept wegswipen. Foie gras. Zo controversieel als het is, zo lekker is het. Dus heel...
Â
Â
Â
bottom of page


