top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Roseval aardappels met rode ui, knoflook en kruiden uit de oven
Als side dish of als ovenschotel naast bijvoorbeeld Cote de Boeuf met bearnaise. Recept voor 4 personen: - Ca 15 roseval aardappels - 4...
Â
Â
Â


Mosselen met frietjes
Ofwel Moules-frites. Veel gegeten in België en Noord Frankrijk. Kort gekookt in witte wijn samen met typische mosselgroenten zoals...
Â
Â
Â


Short ribs van de Bastard met gepofte aardappel en shiitake
Spare ribs. Maar dan van rund. En lekkerder dan op deze manier ga je ze niet krijgen. Door de hoeveelheid intramusculair vet - de dunne...
Â
Â
Â


Hotate salade
Hotate is Japans voor Coquilles Saint Jacques wat weer frans is voor Sint Jakobsschelp die ook wel Grote Mantel wordt genoemd in...
Â
Â
Â


Kreeft met kreeftenmayo op brioche brood
Brioche is een traditionele begeleider van foie gras. Maar gaat ook erg goed met kreeft - wat overigens ook weer erg goed met foie gras...
Â
Â
Â


Tong à la meunière
That tong tetongtong tong! Maar dan a la meunière – ofwel 'op de wijze van de molenaarsvrouw'. Vanwege het gebruik van bloem bij het...
Â
Â
Â


Risotto met gamba, lamsoor en zeekraal (risotto ai frutti di mare)
Over wie het gerecht risotto heeft uitgevonden wordt door de Italianen nog altijd (met veel handgebaren) gediscussieerd. Over de...
Â
Â
Â


Pizza a la Bastard
Naast vis en vlees kun je ook pizza's maken op je kamado. Niet makkelijk, wél de moeite waard. Als je het goed doet gaat het echt...
Â
Â
Â


Shotje kreeftenbisque
Bisque. Da's Frans voor absurd lekkere, volle, krachtige soep. Gemaakt van schaaldieren, dus van bijvoorbeeld garnalen, langoustines,...
Â
Â
Â


Fried rice met spekjes, gember en lente ui
Fried rice. Of gebakken rijst. Of nasi goreng. In feite een recept om restjes rijst met wat smaakmakers op te bakken zodat je die niet...
Â
Â
Â


Gegratineerde mosselen
Meestal houd je na een avondje mosselen wel iets over. Dan is dit recept ideaal voor de volgende dag. In feite niets meer dan je oude...
Â
Â
Â


Zalm en croute met hollandaise saus
Super makkelijk, super feestelijk, super lekker. Dat is wel een beetje de samenvatting voor zalm en croute. Behalve de hollandaise saus,...
Â
Â
Â


Vanilleijs met sinaasappel en munt
Het eerste vanille-roomijs is in 1686 ontstaan in Parijs. Maar wél gemaakt door een Siciliaan. Hij creëerde een bevroren mengsel van...
Â
Â
Â


Groene curry met kip en rijst
Een retourtje Bankgok kost je al snel €700. Maar voor een fractie van dit bedrag kun je je ook al in Thailand wanen. Ga gewoon culinair...
Â
Â
Â


Calamares con patatas bravas
Op vrijwel iedere Spaanse tapas kaart te vinden. Maar ook heel goed zelf te maken als Hollander met heimwee naar Spanje. Dit zijn...
Â
Â
Â


Romige aspergesoep met ham en ei
Asperges, het witte goud! Echt een seizoensgerecht. Van begin februari tot eind juni zo'n beetje. Deze soep is een mooi voorgerecht voor...
Â
Â
Â


Bolognesesaus met tagliatelle
Een wereldberoemde saus. Dus uiteraard veel twist over hoe het nou wel en niet hoort. Ik heb veel recepten gelezen, video's gekeken en...
Â
Â
Â


Pommes fondant
Krokant van buiten en smeuïg van binnen, dat zijn fondant aardappelen. Ze zien er niet alleen mooi uit maar smaken ook super. Je hebt wel...
Â
Â
Â


Rode wijnsaus
Heerlijk bij rood vlees en wild. Meer een saus voor in de winterse maanden dus. Heel lekker ook op knapperig gebakken eendenborst. Recept...
Â
Â
Â


Beurre blanc
De beurre blanc - ofwel witte botersaus - is één van de hoogtepunten uit de oude keuken. Simpel, maar superlekker en heel fijn naast...
Â
Â
Â


Eendenborst filet met rode portsaus en gratin
Ofwel magret de canard. Mals, vol, sappig en veel umami. Gewoon maken dus, ga je lekker vinden. Helemaal met die andere Franse klassieker...
Â
Â
Â


Zeeduivel met aardappelpuree, wortel en beurre blanc
Lelijke vis. Mooi gerecht! Wel één van de duurdere vissoorten maar erg de moeite waard en superlekker. Voor 2 personen: - 300 gr...
Â
Â
Â


Poke bowl
Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Waarin verse vis in blokjes en groente centraal staat. Beetje een hipsterhap, maar wel...
Â
Â
Â
bottom of page




