top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Truffel risotto met paddestoelen
Dit gerecht kan op veel manieren worden ingevuld. Met echte truffel of truffelpasta. Met gedroogde paddestoelen of verse. En van die...
Â
Â
Â


Paella met kip, chorizo en gamba's
Een van oorsprong Valenciaans en typisch Spaans gerecht. Met de vulling valt enorm veel te variëren. Met de bereidingswijze ook....
Â
Â
Â


Coquille tartaar met zalmeitjes en avocado crème
De coquille - ook wel Sint-Jakobsschelp - heeft zijn naam te danken aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella in het noordwesten van...
Â
Â
Â


Gegrilde octopus met topinamboer, asperges en gerookte rode paprika
Aardig wat ingrediënten ja voor een voorgerecht. Maar hee, je hebt wat liggen en om te leren moet je..precies: experimenteren. Octopus...
Â
Â
Â


Tagliolini con tartufo nero
Ofwel, pasta met truffel. Een heerlijke classic uit Toscane. Ik heb 'm gemaakt met zelfgemaakte pasta en verse truffel. De meest optimale...
Â
Â
Â


Côte de Boeuf met bearnaise en wortel-topinamboer ovenschotel
De Côte de Boeuf behoeft eigenlijk geen introductie. Hét piece voor een geslaagde carnivorenavond. Helemaal met een (uiteraard)...
Â
Â
Â


Tonijn tartaar met sesam en avocado
Indruk maken? Tonijn tartaar maken! Niet moeilijk, prima voor te bereiden en erg lekker. Zorg wel voor goeie tonijn. Vis - haha - het...
Â
Â
Â


Maki, nigiri, akuri en aburi sushi van zalm
Maki: de klassieke in zeewier gerolde variant. Nigiri: de vis bovenop een rijstballetje. Akuri: viseietjes geserveerd bovenop sushi....
Â
Â
Â


Otoro nigiri
Otoro. De seafood equivalent van wagyu. Afkomstig uit de buikwand van de bleufin tonijn. Superintens dooraderd met vet, zodat het bijna...
Â
Â
Â


Hotate Flower
Hotate is Japans voor coquille, wat weer Frans is voor Sint Jakobsschelp die is vernoemd naar de heilige Sint Jacobus. Discipel en...
Â
Â
Â


Risotto al nero di seppia con gamberi
Oftewel: zwarte risotto met inktvis en garnalen. Het geheime ingrediënt is inktvisinkt. Dit zorgt voor een mooie diepzwarte kleur, zonder...
Â
Â
Â


Lamsrack met rode portsaus en gratin dauphinois
Lam! Ja als je een goeie fles wijn drinkt ja. Maar lam dus. Stond nog niet op m'n site. Dat werd hoog tijd inderdaad. Vandaag gaan we...
Â
Â
Â


Coquille met bloemkoolpuree en rozijn-kappertjes vinaigrette
Sint Jakobsschelp, ook wel Grote Mantel of gewoon de meest bekende naam: coquille. Een - vind ik -ideaal ingrediënt voor een voorgerecht....
Â
Â
Â


Kalfswang in appelstroop-rode wijnsaus met papardelle
Guancia di vitello brasate, ofwel: boterzachte in rode wijn gestoofde Piëmontese kalfswangen. Het lijkt wat op ons oud-Hollandsche...
Â
Â
Â


Bavette met chimichurri
Deze combi is echt een classic beuker. De (rook)smaak van de gegrilde grasgevoerde bavette (rare, uiteraard) tegenover de smaakexplosie...
Â
Â
Â


Chimichurri
De naam chimichurri schijnt afkomstig te zijn van de Ier Jimmy McCurry. Hij vocht in de 19e eeuw voor Argentijnse onafhankelijkheid....
Â
Â
Â


Coquille met edamame, chorizo en kombu
Een Spaans-Frans- Japans fusion voorgerecht waarin verschillende smaken en structuren zijn gecombineerd. Zachte, romige edamamepuree en...
Â
Â
Â


Uramaki sushi (inside out roll)
Japans, maar met een Amerikaans tintje. De eerste inside out roll werd namelijk niet in Japan, maar in de Canadese stad Vancouver...
Â
Â
Â


Beef Wellington
Bedacht door de kok van veldheer Arthur Wellesly, de hertog van Wellington. Hij versloeg Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo en...
Â
Â
Â


Steak tartare met briochebroodjes
Zo lekker dat ie twee keer op mijn site staat. De ene wat kleiner, als voorgerecht. Deze kan als hoofdgerecht. In grote lijnen hetzelfde...
Â
Â
Â


Wagyu ribeye met knoflook chips, groene asperges en fried rice
Wagyu. Van oorsprong Japans. Een samenvoeging van 'Wa' wat land betekent, ofwel Japan als land. En het woordje 'Gyu' wat koe betekent....
Â
Â
Â


Zalmvocado
Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken. Recept voor 2 personen: - 100 gr...
Â
Â
Â
bottom of page






