top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten, foto's en video's die je een kijkje in mijn keuken geven. Mijn streven is thuis te koken op restaurant niveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Lamsrack met rode portsaus en gratin dauphinois
Lam! Ja als je een goeie fles wijn drinkt ja. Maar lam dus. Stond nog niet op m'n site. Dat werd hoog tijd inderdaad. Vandaag gaan we...
42 views
0 comments


Coquille met bloemkoolpuree en rozijn-kappertjes vinaigrette
Sint Jakobsschelp, ook wel Grote Mantel of gewoon de meest bekende naam: coquille. Een - vind ik -ideaal ingrediënt voor een voorgerecht....
21 views
0 comments


Kalfswang in appelstroop-rode wijnsaus met papardelle
Guancia di vitello brasate, ofwel: boterzachte in rode wijn gestoofde Piëmontese kalfswangen. Het lijkt wat op ons oud-Hollandsche...
68 views
0 comments


Bavette met chimichurri
Deze combi is echt een classic beuker. De (rook)smaak van de gegrilde grasgevoerde bavette (rare, uiteraard) tegenover de smaakexplosie...
66 views
0 comments


Chimichurri
De naam chimichurri schijnt afkomstig te zijn van de Ier Jimmy McCurry. Hij vocht in de 19e eeuw voor Argentijnse onafhankelijkheid....
50 views
0 comments


Coquille met edamame, chorizo en kombu
Een Spaans-Frans- Japans fusion voorgerecht waarin verschillende smaken en structuren zijn gecombineerd. Zachte, romige edamamepuree en...
23 views
0 comments


Uramaki sushi (inside out roll)
Japans, maar met een Amerikaans tintje. De eerste inside out roll werd namelijk niet in Japan, maar in de Canadese stad Vancouver...
21 views
0 comments


Beef Wellington
Bedacht door de kok van veldheer Arthur Wellesly, de hertog van Wellington. Hij versloeg Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo en...
55 views
0 comments


Steak tartare met briochebroodjes
Zo lekker dat ie twee keer op mijn site staat. De ene wat kleiner, als voorgerecht. Deze kan als hoofdgerecht. In grote lijnen hetzelfde...
69 views
0 comments


Wagyu ribeye met knoflook chips, groene asperges en fried rice
Wagyu. Van oorsprong Japans. Een samenvoeging van 'Wa' wat land betekent, ofwel Japan als land. En het woordje 'Gyu' wat koe betekent....
15 views
0 comments


Zalmvocado
Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken. Recept voor 2 personen: - 100 gr...
31 views
0 comments


Coquille met erwtenpuree en zoete aardappel
Delicaat, zacht en zoet. De coquille aka Sint Jakobsschelp. Ideaal voor een voorgerecht en zowel rauw als gebakken lekker. Dus, waarom...
30 views
0 comments


Aburi sushi van zalm en ribeye
Konnichiwa! Naast mijn 'gewone' sushi recept gaan we vandaag even vlammen! Met een crème brûlée-brander wel te verstaan. Een makkelijke...
55 views
0 comments


Steak tartare
Een Franse klassieker. Vroeger bekend als steack à l’Americaine. Rauw vlees met een rauw ei. Soms verving men in Parijs het rauwe ei,...
89 views
0 comments


Kalfswang van de Bastard met pappardelle
Kalfswangen zijn voortdurend in beweging tijdens het (her)kauwen en bevatten daarom veel bindweefsel. Dit bindweefsel wordt door low 'n...
102 views
1 comment


Rode poon met avocado, grapefruit en komkommer
Een recept dat ik in 2020 maakte voor kerst maar waar ik alleen het eindresultaat van op de foto heb. Geïnspireerd op een Belgisch...
31 views
0 comments


Tagliatelle met zalm-spinazie roomsaus
Makkelijk, snel en lekker! Ok, als je de pasta zelf maakt duurt het iets langer, maar dan wordt ie wel nóg lekkerder. Recept voor 2...
115 views
0 comments


Eendenborst filet met rode wijnsaus, shiitake en wortel
Dit is er weer eendje voor in de winter! Gebruik het vet dat in de pan loopt als bakvet. Voor extra veel smaak. Daarbij zit eend...
85 views
0 comments


Ovenschotel van tri-colore wortel, knolselderij en ui
Als side dish of als ovenschotel naast bijvoorbeeld Cote de Boeuf met bearnaise. Recept voor 4 personen: - Ca 10 gekleurde wortelen...
24 views
0 comments

Coquille met beurre blanc en chorizo
Coquille. In Nederland ook wel bekend onder de naam sint-jakobsschelp. Ofwel; coquille Saint Jacques. Of Grote mantel, Mantelschelp of...
60 views
0 comments


Lasagna
Of completer: 'lasagne al forno' (bladen uit de oven). Hoewel lasagna een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland....
36 views
0 comments


Confit de canard met tamme kastanje puree
En nóg een Franse klassieker voor je bakkes.. confit de canard! Of in minder klinkend Nederlands: gekonfijte eendenbout. Gezouten vlees...
32 views
0 comments
bottom of page