top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten, foto's en video's die je een kijkje in mijn keuken geven. Mijn streven is thuis te koken op restaurant niveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.
Langoustine voorgerecht 3: gebakken langoustine
De meest eenvoudige van de drie voorgerechten, maar echt een classic die ik vaaaaak maak. Vooral op een mooie zomerse namiddag met een...
28 views0 comments
Langoustine voorgerecht 2: langzaam gegaarde langoustine op toast
Het eerste voorgerecht was het meest puur en verfijnd: het rauwe pure product. Het tweede voorgerecht gaat al iets verder want die maken...
36 views0 comments
Langoustine voorgerecht 1: carpaccio met kaviaar
De langoustine. Of Noorse kreeft. Dat laatste woord zegt het eigenlijk al: kreeft. Volgens velen hét lekkerste schaaldier uit onze zeeën....
8 views0 comments
Mango sticky rice
Sawatdee khap! Als je weleens in Thailand bent geweest zul je dit superlekkere nagerecht hoogst waarschijnlijk wel eens geproefd hebben....
41 views0 comments
Asperges à la flamande
Zijn ze in het seizoen dan is de klassieke à la flamande-bereiding altijd de eerste keuze om te maken. De één maakt 'm met gesmolten...
28 views0 comments
Lamshaas in rode wijnsaus met pommes fondant en tuinbonen
Lamshaas. Het meest zachte deel. Gesneden uit het rugdeel en vrij dun en delicaat. Dus houd je aandacht erbij, want het is ook niet...
63 views0 comments
Blini met kaviaar
Stond al op m'n site maar vanwege lekker gewoon nog een keer. Vooral door die gerookte room! En dit keer wat netter qua opmaak. Mooie...
14 views0 comments
Truffel risotto met paddestoelen
Dit gerecht kan op veel manieren worden ingevuld. Met echte truffel of truffelpasta. Met gedroogde paddestoelen of verse. En van die...
37 views0 comments
Paella met kip, chorizo en gamba's
Een van oorsprong Valenciaans en typisch Spaans gerecht. Met de vulling valt enorm veel te variëren. Met de bereidingswijze ook....
36 views0 comments
Coquille tartaar met zalmeitjes en avocado crème
De coquille - ook wel Sint-Jakobsschelp - heeft zijn naam te danken aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella in het noordwesten van...
24 views0 comments
Gegrilde octopus met topinamboer, asperges en gerookte rode paprika
Aardig wat ingrediënten ja voor een voorgerecht. Maar hee, je hebt wat liggen en om te leren moet je..precies: experimenteren. Octopus...
21 views0 comments
Tagliolini con tartufo nero
Ofwel, pasta met truffel. Een heerlijke classic uit Toscane. Ik heb 'm gemaakt met zelfgemaakte pasta en verse truffel. De meest optimale...
20 views0 comments
Côte de Boeuf met bearnaise en wortel-topinamboer ovenschotel
De Côte de Boeuf behoeft eigenlijk geen introductie. Hét piece voor een geslaagde carnivorenavond. Helemaal met een (uiteraard)...
27 views0 comments
Tonijn tartaar met sesam en avocado
Indruk maken? Tonijn tartaar maken! Niet moeilijk, prima voor te bereiden en erg lekker. Zorg wel voor goeie tonijn. Vis - haha - het...
61 views0 comments
Maki, nigiri, akuri en aburi sushi van zalm
Maki: de klassieke in zeewier gerolde variant. Nigiri: de vis bovenop een rijstballetje. Akuri: viseietjes geserveerd bovenop sushi....
9 views0 comments
Otoro nigiri
Otoro. De seafood equivalent van wagyu. Afkomstig uit de buikwand van de bleufin tonijn. Superintens dooraderd met vet, zodat het bijna...
10 views0 comments
Hotate Flower
Hotate is Japans voor coquille, wat weer Frans is voor Sint Jakobsschelp die is vernoemd naar de heilige Sint Jacobus. Discipel en...
11 views0 comments
Risotto al nero di seppia con gamberi
Oftewel: zwarte risotto met inktvis en garnalen. Het geheime ingrediënt is inktvisinkt. Dit zorgt voor een mooie diepzwarte kleur, zonder...
91 views0 comments
Lamsrack met rode portsaus en gratin dauphinois
Lam! Ja als je een goeie fles wijn drinkt ja. Maar lam dus. Stond nog niet op m'n site. Dat werd hoog tijd inderdaad. Vandaag gaan we...
39 views0 comments
Coquille met bloemkoolpuree en rozijn-kappertjes vinaigrette
Sint Jakobsschelp, ook wel Grote Mantel of gewoon de meest bekende naam: coquille. Een - vind ik -ideaal ingrediënt voor een voorgerecht....
18 views0 comments
Kalfswang in appelstroop-rode wijnsaus met papardelle
Guancia di vitello brasate, ofwel: boterzachte in rode wijn gestoofde Piëmontese kalfswangen. Het lijkt wat op ons oud-Hollandsche...
64 views0 comments
Bavette met chimichurri
Deze combi is echt een classic beuker. De (rook)smaak van de gegrilde grasgevoerde bavette (rare, uiteraard) tegenover de smaakexplosie...
58 views0 comments
Chimichurri
De naam chimichurri schijnt afkomstig te zijn van de Ier Jimmy McCurry. Hij vocht in de 19e eeuw voor Argentijnse onafhankelijkheid....
40 views0 comments
Coquille met edamame, chorizo en kombu
Een Spaans-Frans- Japans fusion voorgerecht waarin verschillende smaken en structuren zijn gecombineerd. Zachte, romige edamamepuree en...
21 views0 comments
bottom of page