top of page
Welkom op Geert Kookt! Hier vind je recepten en foto's die je een kijkje in mijn keuken geven.
Mijn streven is thuis te koken op restaurantniveau. En met deze recepten laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Coquille met asperge-pastinaak puree, macadamia en zalmeitjes
De coquille. Eén van mijn favoriete ingrediënten voor voorgerechten. Liefst vers uit de schelp (mét het oranje 'koraal'), maar als losse...
Â
Â
Â


Koudgerookte zalm
Duurt even maar dan heb je ook wat! Dit recept is ruwweg in 4 dagen op te delen; pekelen, drogen, roken en rusten. Dus houd daar rekening...
Â
Â
Â


Rabarbercompote met hangop
Een (na)gerecht dat mijn moeder vroeger vaak maakte. Met rabarber uit eigen moestuin. Ik vond het eerst altijd erg zuur, maar met wat...
Â
Â
Â


Linguine all'astice - linguine met kreeft in kreeftenbisque saus
Eén van de weinige ingrediënten dat puur al zó lekker is dat je er eigenlijk niet teveel mee moet doen is toch wel kreeft. Maar in dit...
Â
Â
Â


Gerookte zalm met avocado en mierikswortelcrème
Zalm is een vis bij uitstek om op verschillende manieren te bereiden; rauw in sashimi en sushi, grillen bij een lekkere pasta of in de...
Â
Â
Â


Dorade filets met beurre blanc, aspergecreme en zeekraal
De dorade - ook wel 'sargo' - is een vis die ik regelmatig in Galicië (Spanje) heb gevangen met mijn harpoen. Erg fijn altijd als ik die...
Â
Â
Â


Carabiñero met gerookte paprika-saffraan-puree en chorizo
De carabinero garnaal is niet heel bekend. Aan de ene kant vreemd, want ik vind de smaak zo ongeveer het beste dat er op seafood gebied...
Â
Â
Â


Gerookte Sneekermeerpaling en tarbot in beurre blanc saus
Met lamsoor, bieslookolie en crème van gepofte knoflook. Gebaseerd op het voorgerecht van michelinster restaurant De Heeren van Harinxma...
Â
Â
Â


Kipnuggets met amandel-parmezaan-panko crust en yoghurt-honing dip
Comfort food to the max! Kippendij filet gemarineerd in karnemelk, triple dipped in bloem, losgelopt ei en als laatste in een...
Â
Â
Â


Côte de boeuf van de Bastard
De Côte de boeuf is een ribstuk, maar bevat in tegenstelling tot de ribeye nog het rib-bot. Côte de boeuf is vaak supermooi gemarmerd en...
Â
Â
Â


Kreeft met lamsoor en botersaus of beurre noisette
You can't go wrong with kreeft, zoals de Fransen zeggen. Succes gegarandeerd wanneer je dit aan je gasten voorschotelt. Maar..maak het ze...
Â
Â
Â


Ravioli met frisse ricotta-gamba vulling in roomsaus
Met van alles te vullen. Want de naam ravioli komt van het Genuese rabioli, wat 'restant' betekent. De pasta werd dan ook oorspronkelijk...
Â
Â
Â


Risotto nero al polpo met saffraan-hollandaise saus
Gegrilde pulpo met risotto, bereid in z'n eigen verdedigingsmechnisme. Afgemaakt met fris-zuur ingelegd dulse zeewier en...
Â
Â
Â


Coquille met crème van witte asperges, beurre blanc en zalmeitjes - 3 bereidingen
Kort gebakken coquilles - zodat ze nog rauw zijn van binnen - met een fluweelzachte beurre blanc. Daarin een peterselie-bielook olie en...
Â
Â
Â


Bloemkoolpizza met ansjovis en artisjok
Bloemkoolpizza? En dan óók nog met havermout en amandelmeel? Ja ik moest er ook even bedenkelijk bij kijken. Maargoed, het viel...
Â
Â
Â


Okonomiyaki - seafood edition
Okonomiyaki, ook wel de Japanse pannenkoek. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, was rijst schaars in Japan en werd er gezocht naar...
Â
Â
Â


John Dory in beurre blanc met asperges en boleten
John Dory. Ook wel zonnevis geheten. Of Sint-Pietervis. Of St. Pierre. Of Zeehaan. Of Spiegelvis. Waarschijnlijk de vis met de meeste...
Â
Â
Â


Langoustine voorgerecht 3: gebakken langoustine
De meest eenvoudige van de drie voorgerechten, maar echt een classic die ik vaaaaak maak. Vooral op een mooie zomerse namiddag met een...
Â
Â
Â


Langoustine voorgerecht 2: langzaam gegaarde langoustine op toast
Het eerste voorgerecht was het meest puur en verfijnd: het rauwe pure product. Het tweede voorgerecht gaat al iets verder want die maken...
Â
Â
Â


Langoustine voorgerecht 1: carpaccio met kaviaar
De langoustine. Of Noorse kreeft. Dat laatste woord zegt het eigenlijk al: kreeft. Volgens velen hét lekkerste schaaldier uit onze zeeën....
Â
Â
Â


Mango sticky rice
Sawatdee khap! Als je weleens in Thailand bent geweest zul je dit superlekkere nagerecht hoogst waarschijnlijk wel eens geproefd hebben....
Â
Â
Â


Asperges à la flamande
Zijn ze in het seizoen dan is de klassieke à la flamande-bereiding altijd de eerste keuze om te maken. De één maakt 'm met gesmolten...
Â
Â
Â


Lamshaas in rode wijnsaus met pommes fondant en tuinbonen
Lamshaas. Het meest zachte deel. Gesneden uit het rugdeel en vrij dun en delicaat. Dus houd je aandacht erbij, want het is ook niet...
Â
Â
Â


Blini met kaviaar
Stond al op m'n site maar vanwege lekker gewoon nog een keer. Vooral door die gerookte room! En dit keer wat netter qua opmaak. Mooie...
Â
Â
Â
bottom of page


